Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Пукла стотка у Пиониру: Звезда до најубедљиве победе против Мега Лекса

Кошаркаши Црвене звезде савладали су Мега Лекс 109-80 (25-20, 33-20, 16-17, 35-23), у првом полуфиналном мечу плеј-офа првенства Србије у кошарци. Најефикаснији је био Маик Цирбес са 18 поена и 8 скокова.

Црвена звезда је одлично одиграла другу четвртину и на паузу одлази са 18 поена предности. У првом делу смо видели уједначен меч који су обележили Марјановић, Митровић и Калинић у Звезди, а у Меги Миљеновић и нарочито расположени Кешељ.

У другој деоници су носиоци Звездине игре отишли на одмор и осетио се пад у игри, када је Мега чак и дошла до вођства. У тим тренуцима је тренер Радоњић зарадио техничку грешку на 6 минута до краја полувремена незадовољан судијским одлукама у Звездином рекету. Након тога, ушао је Вилијамс, Цирбес само наставио одлично започету четвртину, публика се дигла на ноге и за тили час предност је претила да пређе и 20 поена. Видели смо тројке Вилијамса, сјајно закуцавање Цирбеса, као и трку Џенкинса са сиреном у последњем нападу коју је решио у своју корист. Приликом једног пада Марко Кешељ је крвавог врата напустио терен, испраћен овацијама са трибина, али делује да није повреда теже природе. Најефикаснији су били Вилијамс и Митровић са по 10 поена, као и Калинић и Цирбес са по 8. На другој страни се истакао Кешељ са 15.

Код црвено – белих с двоцифреним учинком су се истакли Цирбес (18), Калинић (16), Митровић (14), Блажич (13), Дангубић (13) и Вилијамс (10), док су код гостију бољи од осталих били Бојић (18), Кешељ (15) и Миљеновић (12).

Други меч се игра у суботу од 18 часова, у Сремској Митровици.

Полуфинале плеј-офа, први меч

Црвена звезда Телеком – Мега Лекс 109-80 (25-20, 33-20, 16-17, 35-23)

Београд

Хала Пионир

Гледалаца: 1342

Судије: Јовчић, Глишић, Обркнежевић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Вилијамс 10п 4ас (3/5 за два, 1/3 за три), Ребић 4п 2ас, Дангубић 13п 3ск (3/5 за два, 1/3 за три), Митровић 14п 7ск 3ас (5/8 за два, 1/2 за три), Лазић 2п 2ск 3ас, Блажич 13п (5/5 за два, 1/3 за три), Калинић 16п 4ск 4ас 1бл (2/2 за два, 3/5 за три), Марјановић 6п 6ск 1укл 1ас 1бл, Тејић, Џенкинс 8п 3ас, Јовић 5п 4ск 2ас 1укл, Цирбес 18п 8ск 3укл (7/7 за два). Тренер: Дејан Радоњић.

МЕГА ЛЕКС: Кешељ 15, Вељковић 2, Миљеновић 12, Бојић 18, Јокић 5, Шуловић 2, Вебстер 8, Симовић 2, Загорац 6, Симеуновић 3, Николић 7. Тренер: Дејан Милојевић.

ТОК МЕЧА:

Прва четвртина (25-20)

Марјановић отвара поенима утакмицу, узвратио је одмах Миљеновић након отвореног шута. Наставља Митровић са два везана коша, али на другој страни настављају серију и Кешељ и Миљеновић. За сада Звездина центарска линија против Мегине спољне. Након неискоришћена два контра напада, Звезда је поново поентирала преко Марјановића, док је на другој страни Шуловић поентирао. Тројка Митровића за 11:9! Кешељ за изједначење, одличан почетак бившег Звездиног играча. На пола прве деонице резултат је 11:11. Серијом Калинића Звезда иде на 15:11 и Милојевић тражи први тајм-аут на три минута до краја. Шутерски обрачун Кешеља и Калинића се наставља, 18:16 за Звезду на 2 минута до краја. Звезда је у финишу заиграла агресивније у одбрани и поенима Митровића из контре дошла на максималних +7. На крају поенима Загорца, Мега Лекс долази на 25:20.

Друга четвртина (33-20)

Пожртвовани Цирбес отвара другу деоницу. Прво се бацио на записнички сто за лоптом, а онда у наставку акције погодио са полу –дистанце за одушњвљење малобројне публике. Мега користи одмарање Митровића и Марјановића и враћа разлику на -1 због чега Радоњић тражи први тајм-аут након три минута игре у другом делу. Долази до вођства гостујући тим, али Цирбес наставља своју серију са линије пенала. У међувремену, Блажич прави две непотребне личне грешке и улази у проблем са фауловима. Сјајна рампа Тејића! 31:28 на половини друге четвртине.

Дејан Радоњић добија техничку грешку након жестоког протеста због фаула досуђеног Тејићу и диже целу халу на ноге, закувава се и паркету. Звезда наставља да поентира преко Цирбеса, али враћа Јокић након још једног фаула Тејића којег мења Калинић. Трећа лична Калинића. Вилијамс се враћа на паркет, а најефикаснији из првог дела, Митровић и Вилијамс су и даље на клупи. 35:32.

Тројка Јовића! Поени Блажича из контре, Звезда поново на +7. Каква бравура Вилијамса, уз фаул! Марко Кешељ је раскрвављен након теђког пада овацијама испраћен у свлачионицу, али не делује да је тежа озледа у питању. Вилијамс наставља да решета Мегу, прва двоцифрена предност за Звезду, 46:35. Сада Цирбес замало ломи конструкцију, Звезда игра ношена песмом са трибина и води 50:35 на два минута до краја.

У финишу првог полувремена мало опао темпо и Звезда је мирно сачувала предност за други део меча. 58:40.

Трећа четвртина (16-17)

Митровић погађа у првом нападу за +20. Мега је већ два минута без поена, док на другој страни играчи Звезде настављају са одличном игром и офанзивним скоковима. Тројком је прекинута Звездина серија. На другој страни после још једног офанзивног скока Цирбес закуцава, а онда након контре добија два слободна бацања. Доста мирнија четвртина од претходне, очигледно је пауза утицала на прецизност и једних и других. Након 4 минута игре у трећој деоници Звезда води 65:45.

Блажич погађа за три, први поени после дуже времена на мечу. Марјановић још једном показује да заиста све види на терену, одлична асистенција за капитена Митровића. На два минута до краја трећег периода Звезда води 72:53.

Мини серија гостију којом су дошли на -15 у финишу четвртине била је разлог за тајм аут Радоњића, а у последњем нападу разлику је поново повећао Цирбес полагањем уз фаул. 74:57.

Четврта четвртина (35-23)

Почетак ове четвртине је припао Јаки Блажичу који је везаним поенима натерао Дејана Милојевића да затражи тајм-аут већ после минут и по игре. У наставку је Бојић задавао проблеме Тејићу натеравши га поново на брзе фаулове, али су на другој страни кошеве гостију поништавали Калинић, Џенкинс и Цирбес. На половини последње деонице Звезда води 88:65.

Последњих пет минута овог полуфиналног меча на паркету ће провести и млади плеј Никола Ребић.

Наставља Бојић да погађа и са дистанце, међутим Никола Ребић на наговор публике поентира из дриблинга неодољиво сличног ономе који ради Маркус Вилијамс, за шта је и добио аплаузе од Звездиних Американаца са клупе. На два минута до краја поенима Дангубића Звезда долази до „стотке“, 101:78.

До краја је виђено одрађивање посла уз два атрактивна закуцавања Дангубића. Коначан резултат за вођство Црвене звезде у полуфиналној серији 109:80.

Повезане вести

Leave a Comment