Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Калинић: Очекује нас јако тежак меч

Победом над Мега Лексом у првој утакмици полуфиналне серије плеј-офа кошаркаши Црвене звезде Телеком стигли су на корак од пласмана у финале. Црвено-бели су максимално искористили предност домаћег терена и на старту доигравања славили су са убедљивих 109:80. Наредни меч на програму је већ у понедељак од 18 сати у Сремској Митровици:

– Веома добро смо одиграли први меч. Половином друге деонице смо врло агресивном и чврстом одбраном стекли осетнију предност. И на старту другог полувремена смо наставили у истом ритму и у трећој четвртини смо практично решили питање победника – сумира утиске из првог дуела Калинић и потом додаје:

– Мега Лекс заиста има веома талентован тим који је растао и напредовао како је сезона одмицала. Плејада младих играча заиста игра изванредно, поседује велики потенцијал, а њихова младост им доноси и велику енергију. Жељни су доказивања и то им даје велику борбеност – наглашава Калинић.

zzzzzzzzzzz11390037_951692358224994_8854562568831416805_n

Црвена звезда је у претходна два меча у Сремској Митровици славила два пута, али у веома неизвесним завршницама:

– У добром сећању су ми остале обе утакмице, јер су биле врло узбудљиве. У првом мечу у АБА лиги славили смо 77:75, када је Вилијамс пресекао кључну лопту у последњем нападу Меге, а у Супер лиги Србије тријумфовали смо са 90:86 кључним поенима Чарлса Џенкинса иако смо били у двоцифреном заостатку. Мега игра изванредно на свом терену, имају велики мотив и сигурно нас чека јако тежак посао – кратко је застао Калинић и додао:

– Евидентно је да смо неке грешке које смо направили у дуелу са Партизаном успели да исправимо за кратко време. Целу утакмицу са Мегом у Пиониру смо контролисали скок што нам је омогућило добру игру у транзицији по којој смо препознатљиви целе сезоне. Добра одбрана дала нам је додатно самопоуздање и управо захваљујући тако доброј одбрани смо забележили убедљиву победу у првом мечу полуфиналне серије плеј-офа. Наша жеља је да већ после друге утакмице изборимо пласман у финале и тако дођемо у прилику да се боримо и за трећи трофеј ове сезоне. Стручни штаб је поделио минуте на свих 12 играча, па мислим да смо сачували свежину за наредни дуел. Мега има појединце попут Кешеља, Јокића, Миљеновића, Вебстера и Загорца који могу сами у налету инспирације да реше меч, зато наш приступ мора да буде на максималном нивоу у жељи да их зауставимо и не дозволимо им да се разиграју јер у том случају могу да буду јако опасни. Надам се да ћемо у Сремској Митровици имати и подршку наших навијача и да ће нам својим навијањем додатно помоћи да изборимо пласману финале – закључио је Калинић.

Повезане вести

Leave a Comment