Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновије

141 јединица „црвено-беле крви“

Хуманитарна акција добровољног давања крви под називом „Црвено-бела крв“ одржана је по седми пут.  Ова племенита акција у организацији Удружења грађана Делије Север одржана је на отвореним теренима КК Црвена звезда на Малом Калемегдану и окупила је 141 добровољног даваоца. С обзиром да је Кошаркашки клуб Црвена звезда условно речено био домаћин, менаџмент и волонтери клуба узели су активно учешће у овој акцији.

Ово је једна од најзначајнијих акција за Институт за трансфузију крви Србије. Акција „Црвено-бела крв“ коју организује Удружење грађана Делије Север постала је традиционална пошто се организује већ неколико година и зато морам да признам да смо очекивали овакав одзив. Ова акција је заиста важан ресурс када је у питању континуирано снабдевање крвљу београдских здравствених установа у којима се збривања највећи број пацијената у Србији – наглашава Гордана Антуљесков из службе за односе са медијима Института за трансфузију крви Србије.

Треба истаћи да је акција „Црвено-бела крв“ у понедељак одржана у Бору и Нишу, а наредна је заказана већ за септембар и надамо се да ће бити још масовнија.

Повезане вести

Leave a Comment