Moja Crvena Zvezda
ВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Млађи пионири прославили титулу

Једна од селекција из Звездине омладинске школе која се ове сезоне окитила титулом у својој категорији је и селекција дечака рођених 2001. године.

У питању су млађи пионири Црвене звезде, који су и претходне сезоне били шампиони у својој категорији, а ове године су поновили и зашто не рећи, направили још и већи успех, освојивши прво место у лиги млађих пионира. Дечаци су у Звездином ресторану прославили овај успех уз торту и пригодне поклоне, а тренер ове генерације, Небојша Стаменковић, укратко се осврнуо на сезону која је тријумфално завршена.

Ове дечаке сам „преузео“ прошлог лета од тренера Мусовића, и одмах сам видео да се ради о једној талентованој генерацији. Имао сам већ доста информација о дечацима, али када сам почео да радим са њима, уверио сам се да су све те информације заиста тачне – био сам веома пријатно изненађен, оним што су показивали, као и брзином којом су се развијали. Иако су физички можда и једна од најинфериорнијих екипа у лиги, ове сезоне су имали свој стил, свој начин игре, и на фудбалски начин су побеђивали и решавали утакмице. Неколико пута током сезоне су показали и да имају добар карактер. У једном моменту смо имали кризу резултата што због умора, што због одсуства репрезентативаца, што због пада који је нормалан у фудбалу. Они су се вратили баш пре месец дана против Партизана, победили 2:1 и показали свима да ова генерација уз таленат има и победнички менталитет који је у Црвеној звезди веома битан – прича Небојша Стаменковић, и додаје:

На крају првенства смо завршили са шест бодова предности у односу на Партизан. То је била једна јако уједанчена лига. Сви клубови, Рад, ОФК Београд, Партизан, Чукарички, Земун, заиста имају добре школе фудбала, и мислим да је успех ових дечака тиме још и већи.

Син некадашњег фудбалера Црвене звезде и једног од најбољих дриблера које је наш клуб икада имао, Србољуба Стаменковића, и наредне сезоне ће водити ове момке у пионирској лиги Србије.

Остајем са њима и наредне сезоне, то ће бити пионирска лига Србије. У њој је мало другачији начин такмичења, ту се игра завршни турнир за првака Србије. Мислим да ће то бити неко ново искуство за нас, али мислим и да дечаци имају таленат и квалитет да одбране титулу – уверен је Стаменковић.

Наравно, ту је  и питање које се само намеће иако је и одговор очигледан.

Да, има доста дечака који имају потенцијал за први тим. Потенцијал у овом случају значи таленат, однос према клубу, карактер, однос према саиграчима, однос према тренеру. Када узмемо у обзир све те факторе и када их склопимо у један мозаик, мислим да имамо доста дечака који, уколико их будемо развијали како треба, могу да заврше у првом тиму – закључио је Стаменковић, којем желимо много успеха наредне сезоне у пионирској лиги Србије.

Повезане вести

Leave a Comment