Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКлупска дешавањаКонференције за медијеКошаркаНајновије

Здравствени билтен мучи Радоњића

Кошаркаши Црвене звезде Телеком дочекаће Партизан НИС у петак од 21 сат у дворани Пионир у првој утакмици финалне серије плеј-офа која се игра на три добијена меча.

Улазница за овај меч неће бити у слободној продаји, важиће сезонске карте за утакмице КК Црвене звезде у сезони 2014/2015. Одређени број карата биће подељен спонзорима и пријатељима клуба, а посебно би требало истаћи да ће те улазнице важити за први и трећи меч финалне плејоф серије у којима ће Звезда бити домаћин. Капије дворане Пионир отвориће се већ од 19 часова, односно два сата уочи почетка утакмице, а КК Црвена звезда апелује на навијаче да навијају фер, спортски и без убацивање било каквих предмета на терен и да на тај начин подрже црвено-беле у походу на титулу шампиона Србије.

Тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић истакао је да су црвено-бели потрошени у завршници сезоне, али и силно мотивисани да дођу до трофеја:

Улазимо у сам крај ове веома напроне сезоне. У петак играмо 78. утакмицу, а 10. меч против Партизана. Наш ривал је једини првак Србије, 13 пута узастопни освајач домаће лиге и сигурно је да ће дати све од себе да настави серију. Респектујемо Партизан и све што раде годинама и сигурно је да ће серија бити веома интересантна. Квалитети нашег противника су нам познати. Реално сагледавамо ситуацију, биће јако тешко да остваримо оно што дуго желимо – да будемо прваци Србије – на кратко је застао Радоњић, а потом причао о проблемима са којима се сусрећу црвено-бели:

Плејоф АБА лиге је донео огромну потрошњу, а одмах је уследио наставак Суперлиге Србије где смо играли утакмице у невероватном интензитету. Последица тога биле су повреде. Ми смо пробали да из таквих околности изађемо најмање рањени, али нажалост то није био случај. Бобан Марјановић је трпео велико оптерећење током читаве сезоне, а у утакмици са Мега Лексом је задобио повреду. Такође, повреду је зарадио и Стефан Јовић. Тек након тренинга у четвртак увече ћемо знати каква је ситуација. Здравствена служба је максимално посвећена, али је ситуација веома комплексна – рекао је тренер Звезде, а затим додао:

Не знамо још да ли ћемо у комплетном саставу наступати. Лакше би нам било да будемо комплетни, али морамо да будемо спремни и ако то не буде случај. Надам се да ће здрави играчи препознати ситуацију и дати и више од свог максимума. Мотивација нам не фали. Очекујем да ће амбијент бити добар и да неће бити полемике око ствари које су мање битне, а да ће се дебата водити само о дешавањима на терену. Надам се да неће бити приче о судијама као свих претходних година, а да ће победник на крају бити бољи тим – истакао је Радоњић.

Стратег Црвене звезде Телеком је потом упитан како ће проблеми са повредама утицати на екипу:

У пређашњим мечевима са Партизаном када смо били комплетни показали смо свој квалитет. Они су сигурно спремни да одбране титулу, ми на то тако и гледамо. Чињеница да они у својим редовима имају само три играча који нису били прваци Србије, говори довољно за себе. Сећам се ситуација у плејофу када смо имали пред полуфинале специфичне анализе и у зависности од тога ко анализира и са ком идејом улога фаворита је била променљива. Био бих сигуран да је предност на нашој страни да смо комплетни, а овако видећемо – рекао је Радоњић који је потом причао о улогама фаворита у овом мечу:

Ми смо од полуфинала АБА лиге одиграли чак 18 мечева. Одиграли смо највише мечева од свих ове сезоне и потрошња је била огромна. Систем такмичења Суперлиге је такав какав јесте и не желимо да стварамо оптерећење размишљајући о томе. Како је нама, тако је и њима. Да су у екипи сви спремни, сигуран бих био да ћемо адекватно изнети свих евентуалних пет мечева, а овако ћемо видети како се развија ситуација – рекао је Радоњић, а затим истакао амбиције своје екипе:

Сматрам да ће обе екипе без обзира на околности покушати да одиграју како су играле већим делом сезоне. Моја је жеља да одиграмо боље у одбрани у односу на претходни меч јер оно што смо приказали није било довољно да се савладају и слабији тимови од Партизана. Наш атлетски капацитет, који постоји, је због интензитета играња ове сезоне делимично потрошен. Ипак, тај квалитет који имамо желимо да пренесемо и на остале сегменте игре. Понављам, како је нама, тако је и њима па свака даља прича о томе је сувишна – закључио је Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment