Moja Crvena Zvezda
ВажноЗвездаши широм светаНајновијеОдбојкаОдбојка

На данашњи дан: Рођен Милош Терзић

Милош Терзић, некадашњи одбојкаш Црвене звезде и повремени репрезентативац Србије, рођен је 13. јуна 1987. године у Лазаревцу. За први тим црвено-белих наступао је од 2004. до 2011. године.

Учествовао је у освајању шампионске титуле 2008. године и два Купа Србије 2009. и 2011. године. Годинама је са успехом бранио боје Црвене звезде на позицији примача са бројем 12 на дресу.

Дебитовао је у сезони 2004/05 као врло млад одбојкаш, па је у почетку повремено добијао прилику да заигра. У сезони 2006/07 постао је битан члан тима, који је са клупе предводио Жељко Булатовић. На 19 одиграних утакмица у лигашком делу шампионата Терзић је забележио 167 освојених поена, а екипа је заустављена у полуфиналу плеј-офа. Наредне сезоне црвено-бели су стигли до титуле шампиона Србије, а Терзић је у плеј-офу био трећи поентер тима са 102 поена на десет мечева. Сјајну екипу је са клупе предводио Жељко Булатовић, а поред Терзића највећи терет у освајању титуле изнели су Томислав Докић, Драган Станковић, Милан Рашић, Милан Зиндовић, Немања Стефановић и Невен Мајсторовић.

zzzzzzz mt

У сезони 2008/09 црвено-бели су стигли до трофеја у Купу Србије, а Терзић је још више напредовао и са 219 освојених поена на 19 сусрета у лигашком делу шампионата био је други поентер клуба, одмах иза неприкосновеног капитена Томислава Докића. Поуздани примач Звезде је у шест мечева Лиге шампиона освојио 60 поена, али тим није забележио победу у јакој конкуренцији групне фазе елитног такмичења. У сезони 2009/10 Терзић је на 18 утакмица у лигашком делу првенства Србије забележио 222 освојена поена и поново био други поентер тима иза капитена Докића. У финалу плеј-офа зауставио их је Раднички из Крагујевца. Милош Терзић је проглашен за најбољег спортисту СД Црвена звезда у 2010. години у традиционалном избору Звездине ревије. Понео је и капитенску траку после одласка Докића у иностранство и у својој последњој сезони у клубу освојио је Куп Србије 2011. године. Звезда је у најмасовнијем такмичењу до трофеја стигла са свих пет победа и то на импресиван начин – без изгубљеног сета (15:0). Нови капитен црвено-белих је на пет мечева у Купу забележио 49 освојених поена и као вођа тима подигао трофеј. Укупно је у целој сезони 2010/11 имао 345 освојених поена на 29 мечева у свим такмичењима и још једном био други на листи најбољих поентера у клубу иза новог коректора Душана Петковића.

zzzzzzzzzaleksandar_boricic_and_milos_terzic

Каријеру је наставио у француској лиги, где је са екипом Тура већ у првој сезони стигао до шампионске титуле 2012. године. Сезону 2012/13 провео је у румунској Констанци. Од 2013. године члан је француског Шомона. За репрезентацију Србије одиграо је 41 утакмицу. Учествовао је у освајању златне медаље на Европском првенству које су заједнички организовале Аустрија и Чешка 2011. године, а био је и у саставу Србије на Светском првенству у Италији 2010. године, када је освојена бронзана медаља.

Повезане вести

Leave a Comment