Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Митровић: Имамо рецепт за наредне мечеве

Капитен Црвене звезде, Лука Митровић још једном је био на свом нивоу постигавши 14 поена уз осам скокова, две украдене лопте и добре проценте шута за вођство у финалној серији освајача шампионског прстена АБА лиге и победника Купа Радивоја Кораћа.

– Изузетно је битна ствар што смо одбранили домаћи терен на почетку ове серије и повели са 1:0. Показали смо једну квалитетну игру, квалитетнију него у претходном дербију и имамо рецепт како треба играти у наредним мечевима.

– Остали смо прибрани и смирени у најбитнијим моментима. Тако треба да остане и у наредним мечевима и мислим да је то пут ка трофеју – рекао је Лука, а затим је упитан и да прокоментарише партију Милана Мачвана, који је био далеко најрасположенији у противничком табору:

– Сувишно је говорити о Мачвановом искуству и квалитету. Ниједан наш играч нема толико искуства колико има он. Показао је квалитет у првом полувремену, погодио доста тешких шутева, што је наравно ствар његовог квалитета, али у другом полувремену успели смо колико-толико сви заједно да га зауставимо и забележимо победу. Сигурно није пријатно када вам један играч да 20 поена за полувреме, пробуди се неки инат и пркос у вама.

Митровић није имао дилему када је у питању трофеј који се дуго чека истакавши да екипа не размишља на такав начин:

– Размишљамо сви заједно само о следећем мечу који је у понедељак. Пред њиховим навијачима неће бити лако, али мислим да би ми са евентуалним брејком пред њиховим навијачима направили велики корак.

Повезане вести

Leave a Comment