Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКонференције за медијеКошаркаНајновије

Радоњић: Није реално да будемо комплетни

Други меч финанлне серије плеј-офа Супер лиге Србије на програму је у понедељак од 21 сат у дворани Пионир, а првог пута домаћин ће бити Партизан. После прве утакмице финала плеј-офа Црвена звезда Телеком има предност од 1:0, а шампион Србије биће екипа која оствари три победе:

Успели смо поведемо у финалној серији, а други меч се игра пред навијачима Партизана који им дају велику подршку за квалитетан меч. Свесни да ће Партизан не само у овом мечу већ у целој серији дати све од себе и урадити све што је потребно да још једном освоји титулу првака – почео је причу на конференцији за медије тренер црвено-белих Дејан Радоњић и потом додао:

Да би било супротно, морамо бити спремни да одговоримо и на квалитет али и искуство Партизана, да још једном добром игром дођемо до победе. Неће бити лако, јер нисмо у прилици да играмо у најјачем саставу. Ситуација са повређеним играчима је малтене идентична као пред прву утакмицу, тако да ће они који су спремни морати да дају и више него иначе.

На питање каква је ситуација са повређеним и ровитим играчима, у првом реду Јовићем и Марјановићем, Радоњић је рекао:

Видећемо како ће бити до саме утакмице. У прилици смо да сагледавамо ситуацију од дана до дана и да доносимо одлуке. Можда се нешто промени до понедељка увече, али није реално да се ситуација поправи у тој мери да они одиграју пуно квалитетније – рекао је Радоњић и потом додао:

Било би лакше да су на максимуму Марјановић и Јовић. Посебно се осећало да фали присуство још једног спољног играча као што је Стефан. Сви знају шта је Бобан приказао ове сезоне, али остатак тима максималном посвећеношћу учинио је да после толико времена, утакмица и путовања буде на задовољавајућем нивоу и да остваримо жељени резултат.
Радоњић се дотакао и тешких услова због велике врућине и влажности у дворани и нагласио:

Ни у сали није најлакше играти по врућини, али шампиони морају да раде тешке ствари.
Партизан ће у понедељак сигурно имати велику подршку својих навијача, а на ту констатацију Радоњић каже:

Сигурно је да свима прија амбијент у коме уживаш подршку навијача, али да би дошли до остварења резултата који толико желимо, мора да се игра добро и када подршку има ривал.
Цирбес је у првој утакмици изванредно одрадио свој посао. Радоњић је упитан да прокоментарише и његов учинак:

Било је доста ситуација када је одсуство неких надокнађено добрим партијама других играча. Сигурно да је Мајк одрадио добар посао, али пре свега је потребна добра тимска игра.

Новинаре је занимао и коментар Дејана Радоњића на велики број техничких грешака због приговора арбитрима:

Велики број одиграних утакмица под притиском који је присутан током читаве сезоне, огромна потрошња у полуфиналу и финалу АБА лиге, онда опет испочетка… Психолошко стање не може бити као што је било на почетку сезоне. Постоје објективни разлози што су реакције такве какве јесу. Жеља је огромна код свих нас да узмемо титулу, то доноси додатну тензију, а свакако да покушавамо да урадимо све да играчи дају максимум и смање разлоге због којих тим губи на квалитету. Надам се да ћемо до краја успети то да сведемо на минимум и да урадимо све да квалитет буде на потребном нивоу, уместо да екипа трпи због нервозних реакција – јасан је био Радоњић.

Повезане вести

Leave a Comment