Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Митровић: Упорност се увек исплати

Капитен Црвене звезде Лука Митровић стигао је на корак од уласка у клупску историју, као први кошаркаш који би, као вођа тима, подигао трећи трофеј у једној сезони. Млади крилни центар и репрезентативац Србије имао је срећу да код промашеног слободног бацања Никола Калинић прискочи у одлучујућим тренуцима и постигне кош који је на крају донео други тријумф екипи у финалној серији:

– Стварно надљудски тешка утакмица, што због броја одиграних пре тога, што због врућине у хали, заиста изузетно напорно, али некако смо успели да се снађемо у свему томе. Контролисали смо утакмицу доста добро, стекли двоцифрену предност и када смо требали да преломимо меч и мирно приведемо крају, правили смо неке почетничке грешке које су Партизан вратиле у живот и у тој некој пенал завршници имали смо срећу, Калина се нашао на правом месту и исправио промашај, што нам је на крају донело победу – рекао је Митровић, који је на овом сусрету остварио учинак од по шест поена и скокова, а затим је наставио своје излагање:

zzzzzzzzzzz10425893_955710294489867_2929031297432222187_n

– Упорност се увек исплати. У 40. минуту, стварно, када више не можете да стојите на ногама, ићи на скок, рвати се, гурати се под противничким кошем стварно није лако, али ето, исплатило се. Бацања смо лоше шутирали на прошлом мечу. У другом смо поново имали доста промашених пенала и управо у тим тренуцима, када је требало да преломимо, што сам споменуо, промашили смо пенале, доста отворених шутева смо промашили, заиста доста тога није ишло на нашу страну, али кажем на сву срећу успели смо да забележимо победу и имамо прилику да пред нашим навијачима завршимо серију – истакао је капитен екипе, а затим и упозорио да ништа још није решено:

– Један пораз пред нашим навијачима стварно може доста тога да окрене. Поновићу оно што сам рекао после друге утакмице против Цедевите овде у финалу, након 2:0 имамо три меча, једна победа је довољна и мислим да је то сасвим довољан број мечева да се забележи тај један тријумф који нам недостаје.

Надамо се да ће тако и бити и да ће Црвена звезда у четвртак у касним вечерњим сатима пред пуним Пиониром славити 16. титулу првака државе у својој 80. утакмици ове сезоне и у јубиларној 70. години од оснивања клуба.

Повезане вести

Leave a Comment