Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКонференције за медијеКошаркаНајновије

„Да ли би Вам титула освојена у шампионату Србије више значила од оне у АБА лиги?“ – Радоњић: Да!

Трећи меч финалне серије плеј-офа Супер лиге Србије на програму је у четвртак у дворани Пионир са почетком у 21 сат. Црвена звезда Телеком има предност од 2:0 и за освајање титуле шампиона Србије недостаје јој још само један тријумф.

И за ову утакмицу биће спроведене оспежне мере безбедности. На улазима ће бити вршена ригорозна контрола па ће зато капије београдског храма кошарке бити отворене два сата пре почетка утакмице. Као и до сада улазница за овај меч неће бити у продаји, важиће само сезонске карте КК Црвена звезда Телеком а један број улазница биће подељен спонзорима и пријатељима клуба (улазнице које су важиле за прву утакмицу финалне серије које на себи имају посебан одсечак за трећи меч).

КК Црвена звезда апелује на навијаче да навијају фер и спортски без убацивања било каквих предмета на терен, употребе ласера и пиротехничких средстава. Жеља свих у клубу, почевши од играча и чланова стручног штаба до управе клуба да утакмица протекне у најбољем могућем реду и без било каквих инцидената.

Успели смо да остваримо оно што смо желели, да у другом мечу направимо брејк и да у првом искористимо предност домаћег терена – почео је причу на конференцији за медије пред 12. овосезонски дуел са Партизан тренер црвено-белих Дејан Радоњић и потом додао:

Имамо предност од 2-0 у серији и дошли смо у ситуацију да у једном од три наредна меча треба да славимо да бисмо освојили титулу. Серија се наставља, свесни смо чињенице да ће Партизан изаћи на паркет како би дао све од себе да својим карактером и искуством не само врати брејк већ и да дође до прилике да одбрани титулу. Ми нашу предност желимо да искористимо, али неће бити лако. Упркос повредама и оптерећењу спремамо се да дамо све од себе како бисмо у следећем мечу пред нашим навијачима били бољи од Партизана – кратко је застао Радоњић и потом додао:

Позивам навијаче да нам помогну спортским, фер и коректним навијањем, да буду уз нас као што су и били до сада. Прво да дођемо до победе, а тек онда да славимо евентуално освајање титуле – посебно је истакао тренер Црвене звезде Телеком. Радоњић је потом упитан да прокоментарише здравствено стање својих играча:

Ситуација је практично иста као и пред претходни меч, иако смо се надали да ће бити боље, да ћемо моћи да искористимо паузу да би стање било боље поготово код Јовића. Али, и он и Марјановић су у позицији да и даље наступају под оптерећењима. Јовић ако и сутра буде у стању у каквом је данас, врло вероватно неће играти, што нема везе са моментом када је погођен столицом у главу на претходном мечу. Нисмо много говорили о томе ни онда, а нећемо ни сад – кратко је прокоментарисао Дејан Радоњић пре него што је опет истакао да серија није готова док једна екипа не оствари три победе:

Ми знамо да морамо да играмо добро, морамо да будемо бољи и концентрисанији посебно у односу на прошли дуел. Морамо да покушамо да ставимо у функцију наш квалитет, а да смањимо њихов. Очекује нас 40 минута игре у којима без обзира на тешке услове за игру морамо да исцрпимо све ресурсе како бисмо били бољи од Партизана. Они су за сада једини прваци Србије, са играчима који имају квалитет и искуство. Они ће дати све од себе да продуже серију – констатовао је стратег црвено-белих који је затим упитан да прокоментарише добар учинак ривала у офанзивним скоковима у претходним мечевима:

У прошлом дуелу су имали доста офанзивних скокова.Раније их је можда било и више, а ми ћемо покушати да смањимо и овај број. Они у тој сфери игре имају велики квалитет и од њега доста зависи. Међутим, крајњи резултат у овој статистичкој категорији не утиче у тој мери да ми губимо од њих пошто је то само један од сегмената који треба да буде добар. Партизан има карактер, покушаће да игра још боље и да направи бољи резултат, а ми морамо да будемо спремни на све, не само на офанзивне скокове – рекао је Радоњић који је затим упитан да прокоментарише поједине детаље из претходних мечева који су прелазили границу спортског духа:

Пуно се прича о томе, као да се тражи да се то деси. Потенцирају се ствари које су интересантне, а треба да буде интересантно како се игра, да момци буду добри, да играју добро и тај ривалитет да буде спортски. Чврст, наравно, али у границама онога што се очекујеу спортском амбијенту. Сутра или евентуално после тога боља екипа треба да прими честитке од противника. Треба да се прича више о томе да све буде фер, укључујући и сјајно навијање. Не треба прећи границу, да се не оде у нешто што није оно што већина заправо жели. На крају треба да се прича шта је било пресудно на терену у овим дуелима – јасно је истакао тренер Звезде који је након тога причао и о учинцима Марјановића и Цирбеса:

Пре свега мислим да смо направили одличан одабир играча на позицији пет ове сезоне. Њих двојица одлично функционишу целе сезоне.Било је момената када је Марјановић доминирао, јако смо поносни на све што је направио ове сезоне и на то колико је напредовао.Такође, знали смо да се то дешава и са Маиком, сваки тренутак током сезоне је користио да пружи добру партију, видели сте и у плеј-офу АБА лиге када је одиграо како је одиграо. Сада имамо проблем са којим се боримо, надам се да ће Марјановић играти као и у прва два меча финалне серије и да ће да нам помогне да дођемо до још једне победе. А да ли ће опет искочити Маик, или ће то бити неко други… Тако је било читаве сезоне, играли су и други, и у сваком тренутку градили један тимски дух који је наша карактеристика у овој сезони – изјавио је Дејан Радоњић пре него што је додао да екипи значи искуство стечено у финалу плеј-офа АБА лиге:

То искуство је било добро, а надам се да ће и ово бити добро. Прошли меч је био тежак и исцрпљујући,од њега смо се више бавили тиме да побољшамо повреде играча, до трећег меча ћемо дати све од себе да статус свих нас буде пре свега такмичарски и да кроз њега дођемо до добре игре и будемо задовољни на крају – прокоментарисао је Радоњић који је затим упитан да ли је међу играчима присутна еуфорија што су јако близу освајања прве титуле националног првака још од 1998. године:

Мислим да је реално рећи да ја као тренер препознајем да има и тога. Морамо да се максимално спремимо за тај следећи дуел против Партизана. Имали смо пуно момената у овој сезони које можемо анализирамо на сличан начин. Титула коју желимо се јако дуго чека, али такав ментални однос је практично већ био присутан. Знамо шта треба да се уради како би играчи били на максималном нивоу, како бисмо направили оно што смо већ много пута урадили ове сезоне. То треба да урадимо још једном, а да ли ће то бити већ сутра, видећемо.

На крају конференције за медије Радоњићу је постављено помало необично питање а условљен је да може да одговори само са да или са не. Питање је гласило:“ Да ли би Вам титула освојена у шампионату Србије више значила од оне у АБА лиги“.

Уследио је јасан одговор:

Да.

Повезане вести

Leave a Comment