Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеПрипремеФудбал

Словењ Градец – Црвена звезда 0:11 (0:4)

Фудбалери Црвене звезде одиграли су против Словењ Градеца прву припремну утакмицу пред почетак наредне сезоне. Иако су тек јуче стигли у Словенији, изабраници Миодрага Божовића већ данас су имали и прву од три планиране провере.

Стадион: У Кршком
Судија: Дејан Будић
Стрелци: Стојановић у 21′, Јовић у 26′ и 39′ и Гаврић у 41′, Орландић у 50′, 72′ и 74′. Туфегџић у 57′ и 91′, Живковић у 70′ и 87′.

Словењ Градец: Марчић, Црњац, Кобал, Коболд, М. Худин, Поповић, Стојаковић, Рогић, Кнез, Боровник, Везовник.
Резерве: Грудник, Куцељ, А. Худин, Погач, Кристан, Зајц.

Црвена звезда: Кахриман, Цветковић, Павићевић, Мбођ, Анђелковић, Ахчин, Стојановић, Ристић, Аврамовски, Гаврић и Јовић.
Резерве: Вићић, Лазић, Јововић, Стојковић, Ђорђевић, Мијаиловић, Јовановић, Живковић, Туфегџић, Рендулић, Орландић.

zzzzzzzzzzbozovic_01

„Гроф“ је на почетку извео следећи састав: На голу је био Дамир Кахриман, штоперски тандем били су Саво Павићевић и Мамаду Мбођ. Десно од њих играо је Милош Цветковић, а лево Душан Анђелковић. Испред одбране је заиграо Немања Ахчин, који је заједно са Сашом Стојановићем и Михајлом Ристићем чинио везивно ткиво ове Звездине поставе. По боковима су деловали Ненад Гаврић и Данијел Аврамовски, док је најистуренији био Лука Јовић.

Од првог минута је Црвена звезда успоставила контролу утакмице. Први је запретио Стојановић из слободног ударца, потом и Мбођ након соло продора. Јовић је први покушај имао у 7. минуту после акције Анђелковића и Аврамовског, али је шутирао поред гола.

У 11. минуту, Аврамовски је имао прилику да постане играч који је први затресао мрежу у новој сезони, али је са шест метара шутирао право у голмана. Оно што није успело њему, јесте Саши Стојановићу у 21. минуту, који је са ивице казненог простора погодио мрежу за вођство Звезде. Предност је била дуплирана само пет минута касније. Тада је Јовић, након асистенције стрелца првог гола, повисио предност на 2:0. У 29. минуту, Гаврић је могао да постигне трећи гол за Црвену звезду, али је након његовог ударца лопта окрзнула пречку.

Црвена звезда је наставила да прети. Михаило Ристић је у 32. минуту покушао из слободног ударца, али је његов шут зауставио голман Марчић. Ипак, Ристић је показао квалитет у 39. минуту када је одиграо сјајан дупли пас са Јовићем који је избио сам пред голмана, и рутински затресао мрежу по други пут.

Ни ту се Црвена звезда није зауставила. Тек што је голман Словењ Градеца морао да вади лопту из мреже по трећи пут, Ненад Гаврић га је натерао да то учини и четврти пут. Лепо је у 41. минуту Гаврић реаговао након асистенције Аврамовског. До краја првог полувремена, и Стојановић је могао да по други пут затресе мрежу, али је овога пута закомпликовао себи позицију и шутирао из тешке ситуације, па је лако реаговао голман домаћина.

zzzzzzzzzZVEZDA-SLOVENGRADEC_07

На крају првог полувремена, остало је 4:0 за Црвену звезду.

Голеада јенастављена и у другом полувремену. Али, најпре измене: Миодраг Божовић је у игру послао нових 11 играча. На гол је стао млади Јован Вићић. Десног бека играо је Марко Мијаиловић, а левог Стефан Ђорђевић. Штоперски тандем чинили су појачање Зоран Рендулић и Даркo Лазић. У вези су играли Никола Стојковић, Никола Јовановић, Душан Живковић, Владимир Јововић и Лазар Туфегџић, док је у самом шпицу наступао Петар Орландић.

Већ у 50. минуту било је 5:0. Орландић је мрежу затресао из једанаестерца, који је досуђен након играња руком једног играча Словен Градеца. Потом, 57. минут је донео и шести погодак. Стрелац је био Туфегџић, који је са десетак метара шутирао, прецизно. Након тога је Орландић у пар наврата покушао да поново затресе мрежу, али то му је за „руком“ пошло тек касније. У 70. минуту, 7:0. Стрелац је био Душан Живковић.

Ни ту није било краја головима. Осми је виђен у 72. минуту, када је Орландић, на асистенцију Живковића, постигао свој други гол. Два минута касније – 9:0, и за потпуни „распад“ екипе Словењ Градеца. И поново је Орландић био егзекутор, након асистенције Јововића. Чекало се и на „десетку“, и она је дочекана у 87. минуту. Стрелац „јубиларног“ гола за Црвену звезду био је Душан Живковић, након веома лепог ударца из казненог простора.

Последњи детаљ са утакмице донео је и 11. гол Црвеној звезди. Стрелац је поново био Туфегџић.

Не памти се оволико убедљива победа Црвене звезде у скорије време, чак ни на припремним утакмицама. Наредна провера је за три дана, противник ће бити Крка.

Повезане вести

4 comments

Teks viler јун 20, 2015 at 17:47

Kakav Grof,nema od njega leba,pozer.

Reply
pencic goran јун 22, 2015 at 17:59

riba smrdi od glave 1!!! necemo jedno ako se NEMANJA MAKSIMOVIC SAM VRATI ILI KATAI SAM OTKUPI UGOVOR i vrati srnic i luka jovic !!! UPRVA NAPOLJE NAVIJACI SU REKLI SVOJE !!!

Reply
pera јун 19, 2015 at 08:56

Vratite Nemanju Maksimovića i Luku Milunovića u njihov klub i forsirajte mlade igrače. Zar ne vidite da klinci igraju fenomenalno kad im se pokloni poverenje. Od ovih starijih igrača samo Lune može da igra stalno a ovi ostali da igraju povremeno. Igramo bez ideje i trčanja i to je problem. Kakvo bre iskustvo fudbal traži mlade i okretne igrače. Nekim igračima nije mesto ovde na pripremama Zvezde treba im naći nove klubove.

Reply
pencic goran јун 22, 2015 at 17:58

necemo jedno ako se NEMANJA MAKSIMOVIC SAM VRATI ILI KATAI SAM OTKUPI UGOVOR i vrati srnic i luka jovic !!! UPRVA NAPOLJE NAVIJACI SU REKLI SVOJE !!!!

Reply

Leave a Comment