Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Митровић: Били смо господа на терену и ван њега

Титула првака Србије коначно је освојена и нови пехар ће красити витрине црвено-белих, који су ове сезоне доминантно стигли до три трофеја као ниједна генерација пре њих. Капитен екипе Лука Митровић био је презадовољан фантастичном годином у којој је клуб до трипле круне стигао после округло 80 одиграних сусрета, што је такође рекорд.

– Када се осврнем на почетак сезоне, не могу да кажем да је ово изненађење, очекивања су увек велика… Али никоме ни на крај памети није било да оволико може успешна сезона да буде. Када смо све заокружили овим пехаром, могу да кажем да смо направили велики успех – истакао је први капитен у 70-годишњој историји Звезде који је у једној сезони подигао три пехара, а затим додао:

– Никад тежа сезона, никад више утакмица и путовања. Све смо изнели као права екипа и били смо господа и на терену и ван њега. Могу да кажем да је ово била сезона без икакве мрље за нас. Презадовољан сам и поносан. Не зато што сам капитен, него зато што сам само део овог тима који је показао велико срце. Сада коначно имамо времена и да прославимо успешну сезону – изјавио је репрезентативац Србије, а затим истакао важност овог трофеја који је дошао као шлаг на торти ове сезоне:

zzzzzzzzzz11391558_951694311558132_3288428928217215759_n

– Сваки трофеј носи неку тежину. Такмичење је покушало да се обезвреди и причано је као о изузетно неважном, а довољан мотив био нам је да смо прва генерација Звезде која је освојила три трофеја у сезони, ушла у Топ 16 фазу Евролиге први пут у историји и то нам је изазвало велику жељу да се сезона заврши на прави начин. Колико год да је успешна, не би била потпуна да нисмо освојили овај трофеј. Можда би чак била окарактерисана и као неуспешна – рекао је млади крилни центар, а након тога се осврнуо и на планове за нову сезону:

– Имамо састанак ујутру, ко зна који ове сезоне. Мислио сам да је последњи пре меча, а можда ћемо га имати и прекосутра. Шалим се… Заслужили смо и одмор и да прославимо трофеје. Треба нам да се искључимо од свега и од кошарке, свако ће провести слободно време како жели. Сви смо га једва чекали – закључио је Митровић.

Повезане вести

1 comment

Red јун 19, 2015 at 22:12

Toliko pritisaka, neprijateljske publike, novinara i opšte atmosfere u KSS. Ali ipak u basketu na terenu smo pokazali najvi[e, u svemu! Jednostavno najbolji!

Reply

Leave a Comment