Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеПрипремеТрансфериФудбал

Звездан Терзић о прелазном року

Генерални директор Црвене звезде, Звездан Терзић, говорио је у Словенији о прелазном року, и досадашњем току припрема.

Терзић је гледао уживо јучерашњу утакмицу против Крке коју је Црвена звезда победила резултатом 4:0, и изнео је своје импресије.

– Након убедљиве победе против једне аматерске екипе, јуче је побеђена и Крка која је у словеначком првенству заузела седмо место. Лагано спо победили, не могу да кажем да сам импресиониран игром нашег тима, али лагано смо победили, могло је бити и убедљивије. Тим је остао на окупу. Само је Рендулић нови играч, и мислим да ћемо с њим добити на чврстини у последњој линији, али и на офанзивном скоку. Такође, јако ми је драго што је Катаи остао. Уз отпис својих потраживања које је Катаи имао према Олимпијакосу, овај трансфер Црвену звезду није коштао ништа, и играће наредне две сезоне у нашем дресу. Паркер такође сигурно остаје, за сада. Руси су нас обавестили да нису могли да омогуће визу, али прави разлог је, како смо информисани, то што је неко од душебрижника из Београда лоше говорио о Паркеру, па су Руси одустали од трансфера. Божовић је изразио жељу да Паркер остане, само што га он не види у шпицу него бочно – појаснио је Терзић.

Дошло је време и да Црвена звезда сазна име противника који је чека у првом колу квалификација за Лигу Европе.

– У понедељак у 12 сати ћемо знати противника у првом колу квалификација. Надам се да ћемо избећи нека даља путовања. Следећи „дедлајн“ за пријаву нових играча је 11. јул, и до тада ће сигурно стићи нови играчи. Упорно понављам да је велики раскорак између жеља и могућности. Недостају нам три позиције горе на којима видимо Гаћиновића, Иванића и Срнића. Проблем је што је ове године календар направљен тако да прелазни рок траје до 31. августа, а нама сезона креће 2. јула. Гаћиновић се налази на Новом Зеланду – једно је разговор телефоном, а друго у четири ока. Иванић и Срнић се налазе у Чешкој. Разумем и њихове клубове који много очекују од првенства, рачунајући да ће им те утакмице подићи тржишну вредност. Црвена звезда тим клубовима сигурно није прва опција. Много зависи и од тога ко ће од наших играча остати, јер не можемо да купујемо пре него што продамо. Наш буџет за појачања је у овом моменту нула. Биће нових играча, сигурно, али боље да дођу и 10-15 дана касније, него да доводимо прво што нам се понуди, а могли смо и тако да доводимо играче. Сигурно је само једно – Црвена звезда ће бити јача него прошле сезоне.

И Терзић је, наравно, желео да честита „Орлићима“ велики успех на светском првенству, а притом је изразио и велико задовољство што су и играчи Црвене звезде на прави начин презентовали Србију на Новом Зеланду.

– Рекао сам и раније да ћемо учинити све да задржимо све младе играче. Желео бих пре свега да честитам овај огроман успех који су направили наши играчи. Исписали су странице српске историје на најлепши могући начин, и поносан сам што се на победничком постољу нашло и четири играча Црвене звезде. Честитам и тренеру Вељку Пауновићу који је показао да може да се издигне из лошег система какав је српски фудбал. Лепо је бити директор клуба у чијем саставу се налази најбољи голман света у свом узрасту. Ово је најбољи тајминг за продају Рајковића, и иако немамо још век ниједну званичну понуду за њега, тржишно гледано, неће се појавити бољи моменат за његову продају него сада. Ми бисмо волели да остане, али морамо да водимо рачуна о финансијском стању клуба. Смањили смо дуг са 52 на 42 милиона, и убеђен сам да ћемо, ако нам се оствари акциони план који смо направили, да можемо наставити смањење дуга до краја године на испод 40 милиона, можда и испод 35 милиона – рекао је Терзић.

Није тајна да је тренер Божовић тражио појачања на одређеним позицијама, али Терзић истиче да је Звездин тренер одушевљен младим снагама којима клуб располаже.

– Тренер Миодраг Божовић је пријатно изненађен великим талентом који поседују ови млади играчи Црвене звезде. Није веровао да су толико талентовани, и импресиониран је. С друге стране, и он каже да се с клинцима не узима титула, и сигурно је да ће млади играчи имати добру минутажу код њега, али ме је молио да се појачамо са пар искусних играча који могу да се носе са притиском и који могу да побеђују у континуитету. Наравно, као озбиљан клуб, не можемо довека да чекамо одлуке клубова играча за које смо заинтересовани. Имамо спремну алтернативу. Ако до другог, односно петог јула не успемо да реализујемо те трансфере, окренућемо се нашем алтернативном плану, и играчима на тим позицијама које смо пратили и са којима смо у контакту. Ја бих радије да доведемо играче из наше лиге, пре странаца, јер немамо добра искуства са страним играчима иако није био споран њихов квалитет, већ неке друге ствари.

Родић?

– Родић нам је био опција број један, али последњих дана се искомпликовала ситуација. Они још увек не знају ко ће доћи уместо Виљаша Боаша, и Родић ће морати да се појави на тренинзима. Неспорна је његова жеља да дође у Звезду, али Зенит сада ипак тражи обештећење које Звезда тренутно не може да плати, као што не може да плати ни Антонова, јер је и ОФК Београд у таквој ситуацији да мора да решава своју егзистенцију продајом Антонова у иностранство – објаснио је Терзић.

Повезане вести

9 comments

pencic goran јун 22, 2015 at 17:46

nema pameti rasturaju MAKSIMOVICA NEMANJU i LUKU MILUNOVICA jer zaradjuju na nekim parkerima ITD !!! SAMO TOTALNA PRIVATIZACIJA I DOMACIN NACELU , IMAJU ONOLIK I PLAC ZAPUSTEN 2 zgrade na autokomandi nema ko to da sredi i da se uzmu pare !!! ITD !!!!!!!!!!

Reply
pera јун 22, 2015 at 08:52

Da li će se ova uprava dovesti pameti pa reći ovako. Investiraćemo u dva igrača koji nam fale u špicu jednog centarfora i levog spoljnjeg i ostatak para ćemo investirati u pravljenje uslova da imamo najbolje trenere i uslove za napredak mladih fudbalera od kojih ćemo u budućnosti praviti zvezde a ne kupovati zvezde.

Reply
pencic goran јун 22, 2015 at 17:47

nece jer treba njih promeniti navijaci su na zadnjoj utkmici rekli svoje

Reply
dusan јун 22, 2015 at 06:50

ovo je nova u nizu neverovatnih izjava. kokeza prica jedno, terzic prica drugo. izgleda da se tamo ne zna ko pije ko placa. u svakom slucaju imacemo ponovo besmislen tim koji nece biti prvak. a to je jedino bitno. sve ovo ostalo je prica radi price i lozenje navijaca. izadjes u javnost bombasticno sa dovodjenjem rodica i onda se setis da on ima klub koji trazi pare da ti ga pozajmi. onda dajes jos bolju izjavu – hocemo antonova, ali samo ako ne dodje rodic. decko osvojio svetsku titulu i kapiram da je bio „odusevljen“ izjavom da je nekoj propaloj zvezdi druga opcija. sve i da je pomisljao da dodje sada nema sanse. srnic, gacinovic, ivanovic – verovatno od njih nema nista… zigic, krasic, ninkovic – to su izjave na nivou razgovarali smo, ali oni tamo bolje zaradjuju. pa sto onda niste pricali sa mesijem i ibrahimovicem? isti efekat, ali bar pricate sa najozbiljnijim igracima. sve u svemu ocajno.

Reply
pencic goran јун 22, 2015 at 17:48

tacno a gde je srnic filip itd RASPIKUCE samo post4ena uprava i bez upliva sns politike

Reply
josif јун 21, 2015 at 22:38

Kako stvari stoje i ovog prelaznog roka necemo dovesti ni jednog igraca koji moze da donese boljitak i napravi razliku!Sva ona halabuka oko Ninkovica,Krasica i Zigica bilo je dase sto pompeznije prosledi dolazak Bozovica a jasno je bilo da od toga nema nista,nema nista ni od Rodica i Radonjica koji su bili realnija opcija ali Rodica nepusta Zenit a Radonjica nece Bozovic tako da sada sledi zamajavanje domacim igracima tipa Srnica,Gacinovica i Ivanica a niti jedan od njih nije realno da dodje,mozda dovedemo jednog u slucaju da mu propadne inostrani angazman,na kraju cemo dovesti 4-5 igraca na brzinu koji ce biti daj sta das odnosno da se zamazu oci javnosti.Najava da je budzet za pojacanja 1 milion od UO plus 500 hiljada od prodaje do toga da je budzet 0 govori o tome da nema nista od obecanog.Privatizacija je jedini spas.Pozz.MKD

Reply
bata011 јун 21, 2015 at 23:30

Terzicu lopove, mars iz ZVEZDE!

Reply
pencic goran јун 22, 2015 at 17:51

tacno 50 miliona dug za to se ide u zavor LUKIC I drustvo DUG SU ONI NAPRAVILI konfiskacija imovine lopova necemo jedno ako se NEMANJA MAKSIMOVIC SAM VRATI ILI KATAI SAM OTKUPI UGOVOR !!! UPARVA NAPOLJE NAVIJACI SU REKLI SVOJE !!!!

Reply
pencic goran јун 22, 2015 at 17:49

necemo jedno ako se NEMANJA MAKSIMOVIC SAM VRATI ILI KATAI SAM OTKUPI UGOVOR !!! UPARVA NAPOLJE NAVIJACI SU REKLI SVOJE !!!!

Reply

Leave a Comment