Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноЕвропска такмичењаНајновијеФудбал

Звезда у случају успеха против Казахстанаца путује у Јерменију или Шкотску!

Црвена звезда добила је ривала за прво коло квалификација за Лигу Европе, казахстански Каират, о коме можете читати овде, а деведесет минута након тога, обављен је и жреб за наредну рунду, у којој ће наступити победник овог дуела.

Уколико буде успешна против Казахстанаца, Звезда ће се за наредну рунду борити против победника меча Алашкерт(Јерменија – Сент Џонстон (Шкотска).

lee

Јермени су основани 1990. године. Имали су проблема, па је клуб гашен и поново осниван у протеклих петнаестак година. Након једанаест година паузе, клуб се активира у сезони 2012/13. и пласира се у прву лигу Јерменије, у којој завршава на осмој позицији у сезони 2013/14. Тим чине углавном домаћи фудбалери.

Шкоти су клуб богате традиције, основан давне 1884. године. У Европи су играли само два пута за 128 година постојања, да би од почетка ове деценије забележили четири учешћа, сваки пут у Лиги Европе. Пре две сезоне избацили су Розенборг, па испали од Минска, да би претходне били бољи од Луцерна, а онда поражени од трнавског Спартака. Тим сачињавају углавном Шкоти и два Ирца. Освајали су ниже рангове шкотског фудбала, Куп те земље прошле године, а тренутно су четврта екипа лиге. Стадион прима нешто више од 10 000 гледалаца.

Мечеви 2. кола играју се 16. и 23. јула.

 

Повезане вести

Leave a Comment