Moja Crvena Zvezda
АнализеВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Звезда је ове сезоне по први пут…

Кошаркаши Црвене звезде Телеком су у сезони за нама остварили врхунске резултате и без сваке сумње уписали се златним словима у историју клуба. Неколико рекорда и достигнућа која никада раније нису остварена, забележена су управо у сезони 2014/2015 која је тријумфално окончана.

Када се утисци полако слежу право је време подсетити се на све оне резултате које су свим Звездиним навијачима донели толико радости и учинили их тако поносним.

Зато, кренимо редом.

Црвена звезда је ове године по први пут освојила три трофеја у једној сезони. У досадашњој богатој историји клуба која траје пуних 70 година, кошаркаши у црвено-белим дресовима никада раније нису успели да у једној такмичарској години освоје више од једног пехара. Занимљиво је истаћи да је од доласка нове управе у августу 2011. године, за укупно четири године, освојено укупно пет трофеја, а да је само прва сезона 2011/2012 која је била година санације и стабилизације прошла без освојеног пехара.

#kkcz2

 

Ове сезоне Звезда је по први пут тријумфовала у регионалном такмичењу и то на више него супериоран начин пошто је прво у полуфиналу елеминисала Партизан, тиме и изборила треће узастопно учешће у Евролиги, а потом у финалу била боља од Цедевите. Када је већ реч о АБА лиги треба додати да је од ове сезоне Звезда поставила нови рекорд по броју узастопних победа пошто је од старта сезоне имала низ од чак 20 утакмица без пораза. Изабраници тренера Дејана Радоњића успели су да изједначе и најбољи скор у историји овог такмичења са 24 победе и само два пораза.

Такође, Црвена звезда је по први пут ове сезоне изборила учешће у Топ 16 фази Евролиге и први је клуб из Србије који се међу 16 најбољих тимова Евролиге пласирао са позитивним скором у првој фази такмичења (6-4).

Звезда је ове сезоне по први пут остварила и 13 узастопних у домаћем шампионату. После 17 година чекања црвено-бели су постали и шампиони државе, а по први пут прваци Србије. Такође, никада пре у својој историји Црвена звезда у плеј-офу није савладала Партизан резултатом 3:0, али је изабраницима тренера Дејана Радонића ове такмичарске године и то пошло за руком.

#kkcz3

 

У сезони 2014/2015 Црвена звезда је одиграла највише утакмица у једној такмичарској години. Било их је чак 80. Ове сезоне остварила је и највише победа, чак 61 тријумф што је заиста резултат вредан пажње.

Ова сезона остаће упамћена и по великој посети Звездиних утакмица. Кошаркаше Црвене звезде Телеком ове такмичарске године у свим такмичењима на домаћем терену уживо је гледало укупно 253.960 гледалаца. Зато и не чуди што су утакмице Црвене звезде у Еворлиги минуле сезоне биле најпосећеније од свих клубова учесника елитног такмичења (укупно 159.309 гледалаца).

#kkcz4

 

Остаће забележено и да је после низа година Црвена звезда успела да оконча сезону без иједне промене у играчком кадру и стручном штабу. Звезда ове сезоне има најбољег играча финалног турнира Купа Радивоја Кораћа (Лука Митровић), најкориснијег играча АБА лиге и МВП-ија лигашког дела домаћег шампионата (Бобан Марјановић). Најбољи тренер регионалног такмичења је Звездин стратег (Дејан Радоњић), а црвено-бели се диче и најбољим центром Евролиге који је уједно и члан идеалне петорке елитног клупског такмичења Европе (Бобан Марјановић).

#kkcz5

Свему овом треба додати да су све мушке (пионири, кадети и јуниори) и женске (кадеткиње и јуниорке) млађе селекције Црвене звезде објединиле титуле шампиона Србије и тако на најбољи начин заокружиле блиставу сезону која се може описати у три речи – ОСВОЈИЛИ СМО СВЕ.

Повезане вести

Leave a Comment