Moja Crvena Zvezda
ВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Звездина деца настављају да освајају турнире

Након „Алпас Купа“, Црвена звезда је освојила још један велики турнир.

У питању је турнир у Фазани, који се традиционално одржава у Хрватској. На самом турниру су се такмичиле три омладинске категорије – генерације дечака рођених 2000, 2002. и 2003. године.

Црвена звезда је победила у чак две категорије. Дечаци рођени 2000. године, предвиђени тренером Игором Калабом, након успешног проласка кроз групне фазе, у финалу су савладали Копар и то након извођења једанаестераца. Наш голман, Милош Гордић, проглашен је за најбољег голмана турнира, док је Милан Шиканић најбољи стрелац турнира са шест голова.

Такође, прво место на овом турниру освојила је и „Генерација 2002“, предвођена тренером Владимиром Младеновићем. У финалу је савладана Истра, резултатом 2:0. Најбољи у својој генерацији такође је голман нашег клуба, Предраг Мијић, а за најбољег играча турнира проглашен је Данило Миладиновић, везни фудбалер Црвене звезде.

Турнир се играо по нешто измењеним правилима. Наиме, утакмице су трајале 25 минута, и играло се три меча на дан. С обзиром на краће трајање утакмица, није било много простора за грешке, јер се често дешавало да само један гол одлучи победника. Сви учесници турнира су истакли одличну организацију и пријем.

Честитамо нашим дечацима и желимо да наставе са марљивим радом који ће им се сигурно вратити.

Повезане вести

Leave a Comment