Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Цирбес још годину дана у Звезди!

Руководство Црвене звезде чини све како би у што већој мери сачувало шампионски тим који је прошле сезоне освајањем чак три трофеја остварио историјски успех. С обзиром на све оно што се дешава по том питању од завршетка сезоне челни људи црвено-белих могу бити више него задовољни.

После Бранка Лазића, који је први ставио потпис на нови уговор, и продужетка сарадње са тренером Дејаном Радоњићем, одлуку да у црвено-белом дресу остане и наредне сезоне донео је и Маик Цирбес.

Немачки интернационалац имао је уговор на једну плус још једну сезону, а после фантастичних игара које је пружао и великог индивидуалног напретка који је остварио Цирбес је одлучио да и наредне такмичарске године остане у Звезди.

Снажни центар је у Евролиги просечно бележио 5,9 поена и 3,3 скока по утакмици, док је у АБА лиги имао учинак од 8,8 поена и 4,3 скока у просеку.

Много значајније од ових статистичких параметара био је свакако његов учинак у одлучујућој утакмици финалне серије плеј-офа АБА лиге, када је иако повређен, на сопствену одговорност изашао на паркет и био један од кључних играча у победи која је црвено-белима донела први шампионски прстен регионалног такмичења. Такође, Цирбес је и у финалној серији домаћег плеј-офа против Партизана на маестралан начин заменио повређеног Бобана Марјановића и дао немерљив допринос у освајању титуле првака државе после 17 година.

Повезане вести

1 comment

Pera јул 1, 2015 at 18:28

Odlično a sada da dovedemo Kuzmića i Nedovića pre priprema reprezentacije. Ako ostane Wil premija.

Reply

Leave a Comment