Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКонференције за медијеНајновијеФудбал

Божовић: Није Каират Манчестер Јунајтед, али не смемо ни да их потценимо

Миодраг Гроф Божовић одржао је прву конференцију за медије као шеф стручног штаба Црвене звезде. Свој деби имаће сутра у 20.45 против казахстанског Каирата у оквиру 1.кола квалификација за Лигу Европе.

Добили смо најтежег противника, не само због квалитета, већ и зато што им је шампионат у току и налазе се у топ форми, док ми нисмо успели да региструјемо појачања која смо довели. Без обзира на све, Маракана има неку магију и многи тимови су пали на њој. Момци који ће играти свесни су да могу доста тога да направе победом, започео је излагање Божовић уочи меча са Каиратом.

Није пред нама Косовска битка. Ако ова утакмица буде усмеравала сезону, онда смо у проблему. Играчи могу само много да добију уколико обезбеде пролаз у наредну фазу.

Божовић није желео да прогнозира резултат са којим би био задовољан.

Најбоље по нас би било да одиграмо агресивно, не примимо гол, а да постигнемо два, три. Надам се да би прва утакмица могла да наговести ко ће даље, само да то не буду они.

Тренер црвено-белих је упоредио Каират са Динамом из Кијева када их је предводио легендарни Валериј Лобановски, али нагласио да нису баш тај квалитет.

Нису баш тај квалитет. Добро их познајем, пошто је доста играча играло у Русији. То је екипа која има изванредан и брз напад. Не смемо да их потценимо, али не би требало ни да их преценимо. Није Каират Манчестер Јунајтед. 

Божовић је рекао да има две дилеме око састава, али да не жели да их открива. Познато је да неће моћи да наступи Александар Луковић, док појачања Уго Виериа, Бруно Матос и Луис Ибањез нису регистрована. Од појачања моћи ће да наступе Зоран Рендулић и Идан Веред.

 

Повезане вести

Leave a Comment