Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Кошаркашима 600. трофеј СД Црвена звезда

У прес центру Спортског друштва Црвена звезда одржан је свечани коктел поводом освајања 600. трофеја у богатој историји црвено-беле породице.

Пехар који су освојили кошаркаши Црвене звезде у финалу плеј-офа Кошаркашке лиге Србије био је 600. трофеј од оснивања Спортског друштва Црвена звезда.

Окупили смо се данас да освајање 600. трофеја у историји СД Црвена звезда обележимо на један скроман начин. Пре свега да се захвалимо господину Небојши Човићу, председнику Кошаркашког клуба, руководству клуба, кошаркашима који су нас ове године три пута обрадовали и увеличали наш јубилеј – „70 година радости“ – рекао је Иван Тодоров, председник УО СД Црвена звезда.

zzzzzzzzz03072015-600-trofej-7

Клубови Спортског друштва Црвена звезда у протеклих годину дана су освојили 14 шампионских титула, шест националних купова, једну регионалну лигу и један Супер Куп Србије. У освајању ових трофеја учествовали су Кошаркашки, Одбојкашки, Атлетски, Тениски, Стонотениски, Стрељачки, Мачевалачки, Женски ватерполо, Бриџ, Рагби Лига и Београдски рагби клуб.

zzzzzzzzzz03072015-600-trofej-3

Црвена звезда је још једном показала снагу и да има будућност. Поред екипних титула наши спортисти су учествовали на појединачним такмичењима, у освајању многих медаља, државних титула, као што је био случај на Европским олимпијским играма у Бакуу где су наши спортисти били саставни део једног великог успеха српског спорта. Мислим да смо на правом путу и да фанатизам који показују спортисти Црвене звезде и резултати које постижемо дају нам за право да верујемо да је пред нама сјајна будућност. Честитам Кошаркашком клуб и надам се да ћемо се у будућности радовати великим успесима кошарке, као што смо се радовали ове године – закључио је Тодоров.

zzzzzzzzzz03072015-600-trofej-4

Председнику Кошаркашког клуба Црвена звезда др Небојши Човићу трофеј „600“ уручио је председник Управног одбора СД Црвена звезда Иван Тодоров.

zzzzzzzzzzz03072015-600-trofej-6

Повељу СД Црвена звезда за освајање јубиларног трофеја др Небојши Човићу предао је генерални секретар СД Црвена звезда Игор Милојевић.

zzzzzzzzz03072015-600-trofej-8

Велико ми је задовољство што сам у име Кошаркашког клуба Црвена звезда примио признање поводом освајања 600. трофеја од оснивања Звезде. Морам да се захвалим људима из спортског друштва и навијачима Звезде, јер ја нисам човек који заборавља 2011. годину и шта се тада све дешавало. Имали сте поверење и стрпљење, није то био лак пут, али хвала вам на томе као и за сву помоћ и разумевање коју сте имали – рекао је Човић и потом додао:

Ми смо ове сезоне освојили готово све, нисмо само Евролигу што и није било реално очекивати. Међутим, објединили смо све титуле од пионирске до сениорске селекције, а сви ти трофеји нас обавезују да у сезони 2015/2016 која је за нас почела 1. јула направимо још већи искорак. Не волим еуфорију, додуше то је добра енергија, али морамо да будемо реални. Ипак, уверен сам да можемо да остварујемо још боље резултате у кошаркашком клубу, али и генерално на нивоу целокупног спортског друштва – закључио је Човић.

Повезане вести

Leave a Comment