Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаМлађе категоријеНајновије

177 кампера видело Бранка Лазића

Трећа смена Звездиног летњег кошаркашког кампа на Златибору окупила је чак 177 полазника из земље и иностранства. Куриозитет је да је највећи број кампера из Русије и са Исланда, а од Звездиних тренера дошли су да уче и гости из Македоније, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Словеније…

По програму стручног руководиоца кампа, искусног тренерског вука Милована Булатовића, који је селектирао и обучавао велики број врхунских играча, тренира се два пута дневно на два отворена терена са специјалном тартан подлогом и у хали СЦ „Wai-Tai“. Сваке вечери организују се разна такмичења и утакмице.

После Милана Гуровића и Немање Недовића који су већ били гости Звездиног кампа на Златибору, промотер кампа за трећу смену био је првотимац Црвене звезде Бранко Лазић:

И ја сам као мали учествовао на камповима и зато могу слободно да кажем да је овај Звездин летњи камп на Златибору изванредно организован. Услови су сјајни, сваки минут боравка је прецизно испланиран, а малишани су у прилици да раде са врхунским стручњацима – сумира утиске Лазић и додаје:

Заиста ми је пријало дружење са децом, а трудио сам се да им пренесем што више мојих искустава. Покушао сам да им у кратким цртама објасним како сам од места на трибинама где су они седели стигао до места на центру терена одакле сам им се обраћао.  Најважнија ствар коју сам им пренео је била да буду упорни, да много тренирају, да се никад не предају, макар наилазили и на неуспехе и да буду спремни на пуно одрицања. Мени се то исплатило, а најбољи доказ за то је управо завршена сезона у којој сам са Звездом освојио чак три трофеја.

Лазић је имао и једну специјалну поруку.

Нагласио сам им да по сваку цену слушају тренере, јер међу тренерима на Звездином кампу има људи са којима сам и ја сарађивао у млађим категоријама. Њихово знање и искуство су непроцењиви, а савети драгоцени – закључио је Лазић.

Борбени бек црвено-белих је скоро сат времена потписивао аутограме и сликао се са малишанима који га доживљавају као свог идола. По сопственом признању у томе је уживао додајући да ће и наредне године поново бити гост Звездиног кампа и то са великим задовољством.

Повезане вести

Leave a Comment