Moja Crvena Zvezda
ВажноЖенски фудбалНајновијеПрипремеФудбал

Фудбалерке са појачањима почеле летње припреме

Женски фудбалски клуб Црвена звезда у недељу је почео припреме за нову сезону на помоћном терену стадиона “Рајко Митић“ иза јужне трибине.

Клуб је већ ангажовао неколико значајних појачања међу којима се издвајају репрезентативке Србије, 25- годишња Мирела Тенков, прошле сезоне трећи стрелац лиге у дресу Напретка са 21 голом, затим Звездино дете, Милица Мијатовић (24), која се вратила у старо јато после вишегодишњег играња у Европи и понуда неколико енглеских клубова да пређе у њихове редове и деветнаестогодишња Тијана Јанковић, која је стигла из земунске Слоге, а о каквом се таленту ради говори и интересовање немачког Франкфурта, једног од најбољих клубова на Старом континенту.

То није све када су у питању репрезентативке у црвено-белом дресу, јер је за Звезду потписала и Хелена Божић, члан националног тима Црне Горе и велика навијачица нашег клуба, која је због Звезде и почела да тренира фудбал. Хелена је до сада наступала за ЖФК Економист из Никшића, а клуб из Љутице Богдана је појачала и кадетска репрезентативка Србије Јована Миладиновић из Прокупља, где је седам година носила дрес екипе Крстарице.

zzzzzzzzzz10253985_864123777012918_393971615407224372_n

Клуб преговара и са репрезентативком Босне и Херцеговине Валентином Шакотић, а првом тиму су прикључене и кадеткиње Анђела Фрајтовић, Емилија Живковић, Дуња Мостарац и Анастасија Трифуновић.

Екипа Црвене звезде у Београду остаје до 16. јула, када следи селидба на Златибор, где ће се тренирати десет дана. Након тога су планиране припремне утакмице са Радником из Бијељине, бањалучким Борцем, Економистом из Никшића и пљеваљском Брезницом.

Нема сумње да је Звезда већ сада одрадила феноменалан посао у прелазном року који је практично тек почео. Доведене су врло квалитетне фудбалерке, а одлазака није било, тако да ће црвено-беле у наредној сезони бити знатно јаче и надамо се потпуно равноправне са суботичким Спартаком, који годинама држи примат на домаћој сцени.

Повезане вести

Leave a Comment