Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоВатерполоДруги пишуЗвездаши широм светаЗвездина кућа славних

Рађен: То што сам урадио није оправдање, ни решење, сносим кривицу (ВИДЕО)

Никола Рађен, српски ватерполиста, на Првом конгресу о превенцији допинга у спорту позвао је данас спортисте да не понове његову грешку и да не подлежу притиску.

Није ми лако да причам о томе, почетком године ме погодила изненадна смрт оца, у клубу није ишло како би требало, што ми је као српском играчу који је навикао на победе тешко падало. Стил живота који сам водио и окружење које сам нашао нису били погодни за мене. То што сам направио није решење, није оправдање, подлегао сам притиску и сносим сву кривицу, рекао је Рађен обраћајући се учесницима првог Конгреса о превенцији допинга у спорту у београдском Дому омладине.

Рађен је био позитиван на тесту после меча Светске лиге између Шпаније и Србије, који је одигран 17. фебруара ове године.

Нисам узиммао кокаин како бих побољшао своје спортске перформансе јер сам то учинио ван такмичења. Током каријере сам 15 пута био тестиран, увек сам био негативан, нажалост последњи је био позитиван. Тетиран сам на великим такмичењима и ван сезоне. Када сам у Шпанији био извучен да идем на контролу, знао сам шта ме чека. Одговорно сам отишао и дао свој узорак – навео је он.

После допинг скандала Олимпијакос је раскинуо уговором са српским асом, а он је већ пропустио завршни турнир Светске лиге у Бергаму, где је Србија освојила златну медаљу, а неће га бити ни на Светском шампионату у Казању и готово извесно на Олимпијским играма у Рију наредне године.

Желео сам да идем у Рио и освојимо ту златну медаљу, нажалост, сада ћу то пратити преко малих екрана. То је највећа казна за једног спортисту. Најтеже је добити поверење пријатеља, ја сам га изгубио и срушио. Радићу на томе да га вратим. Немојте олако схватити репутацију, једном када се сруши тешко се враћа – рекао је Рађен.

Он је додао да су му тешко пали новински натписи када се сазнало да је позитиван на кокаин.

Јесмо моја супруга и ја јавне личности, али засметало ми је то што су ме медији прерано осудили. Ја и данас не знам колика ме казна чека. Ово моје обраћање је одбрана пред ФИНА, рекао је Рађен.

Рађен је захвалио свима на подршци, посебно бивишем саиграчу и садашњем министру омладине и спорта Вањи Удовичићу.

Не можете да верујете како сам се осећао тада, али свачија подршка ми је много значила. Дугујем захвхвалност саиграчима и мојој породици, која је такође трпела због настале ситуације – закључио је Рађен.

Светска пливацка федерација (ФИНА) привремено је суспендовала ватерполисту атинског Олимпијакоса 6. маја због корисцења недозвољене супстанце. Њему прети казна од четири године забране такмичења, мада би могла да буде мања услед олакашавајућих околности. Коначну одлуку о судбини трофејног спортисте донеће ФИНА.

Извор: Танјуг, Ватерполо вести

Повезане вести

Leave a Comment