Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Џенкинс се опростио емотивним писмом и прешао у Армани Милано

– Не могу речима да опишем колико сам захвалан на прилици да будем део Црвене звезде. Никада нећу заборавити искуство које сам стекао у претходне две сезоне!

Чарлс Џенкинс се отвореним писмом опростио од Црвене звезде и прешао у свој нови клуб, редове италијанског великана Емпорио Армани, Олимпију из Милана. Писмо које је достављено редакцији Вечерњих Новости преносимо у целости.

Пре свега бих волео да се захвалим стручном штабу, тренеру и саиграчима. Хвала вам свима на лекцијама које сте ме научили како на терену, тако и ван њега. Хоћу лично да се захвалим Дејану Радоњићу зато што ми је веровао и што ми је дозволио да доносим одлуке у важним тренуцима у битним мечевима. Помогао си ми да сазрим и као играчу и као особи и за то не могу довољно да ти захвалим

Он је написао да је уживао у сваком мечу у црвено-белом дресу.

Са могућношћу да играм у Србији је дошла шанса да будем на паркету са сјајним играчима у српској лиги. Без обзира да ли је то било у дербијима са Партизаном или неизвесним утакмицама са Мега Лексом. Било је велико задовољство бити део српске кошарке.

Џенкинс није заборавио ни навијаче.

Желим да захвалим сваком навијачу понаособ што је веровао у мене, без обзира на то да ли сам играо добро или не. Страст и интензитет коју доносите свакој утакмици је нешто што никада нећу заборавити. Сматрам Делије својом породицом и било је велико задовољство играти пред вама. Београд ће увек бити моја кућа.

Чарлс Џенкинс је рођен у Њујорку (Бруклин), 26.фебруара 1989.године и завршио је Хофстра Универзитет. На НБА драфту 2011. године изабран је као 44 пик у другој рунди 2013.године дошао у Црвену звезду и НБА лиге, где је наступао за Голден Стејт Вориорсе и Филаделфију. Прошле сезоне је продужио уговор и након ДеМаркуса Нелсона постао други Американац у историји клуба са више од једне сезоне у тиму. Освојио је титулу шампиона Србије, прстен АБА лиге, два Купа Радивоја Кораћа, играо Топ16 ЕЛ и полуфинале УЛЕБ Еврокупа. Освојио срца навијача одмах и добио надимак – Ђенка!

Тренер Арманија је недавно постао Јасмин Репеша, који је инсистирао на довођењу Џенкинса у Милано.

We love you, Djenka, we do, oooh Djenka we love you! Ђенка, хвала и срећно! Ни ми тебе нећемо заборавити!

Повезане вести

Leave a Comment