Moja Crvena Zvezda
ВажноЕвропска такмичењаКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Радоњић и Митровић: Добили смо најтежу групу

Црвена звезда је добила веома јаке противнике у Евролиги – општа је оцена у табору црвено-белих. Звезда ће се у првој фази елитног клупског европског такмичења такмичити у А групи заједно са мадридским Реалом, Фенербахче Улкером, Химкијем, минхенским Бајерном и француским Стразбуром:

Група је веома јака са тимовима који су прављени за сам врх овог такмичења– почиње анализу жреба тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић.

Реал и Фенербахче су били изузетно активни у досадашњем делу прелазног рока. Химки је клуб са традиционално великим буџетом и јако добрим тимом. Такође, од Бајерна треба очекивати да буде бољи него што је био прошле сезоне, а ми у таквој групи треба да покушамо да будемо конкурентни са свима. У овом тренутку рано је за неке опширније коментаре и дубље анализе. Сви клубови се још налазе у процесу формирања тимова, а иста ситуација је и са нама. Треба да надоместимо одласке носилаца игре, а то неће бити лако. Тек када се комплетирају све екипе моћићемо да кажемо нешто више – кратко је застао Радоњић и потом додао:

Не могу да будем задовољан жребом, јер смо добили заиста најтежу групу – закључио је Радоњић.

luka mitrovic

Oцену жреба дао је и капитен црвено-белих Лука Митровић:

Група је веома тешка. Сигурно је да ће учесници минулог Фајнал фора, Реал и Фенербахче ући са истим амбицијама. Химки је освајач Еврокупа, тим са великим буџетом. Колико су моћни показује и податак да су у својим редовима имали Тајриса Рајса који је 2014. године био МВП Евролигиног Фајнал фора, а ове сезоне је био најкориснији играч Еврокупа – кратко је застао Митровић и потом наставио са анализом:

Бајерн је веома амбициозан тим који је из године у годину све јачи, а свима је добро познато колико је то финансијски моћан клуб. Стразбур је мала непознаница за све нас, али ове године су били финалисти француског првенства. Дефитнитивно је да ће се због играња у Евролиги и они значајно појачати. У овом тренутку можемо рећи да смо на папиру извукли можда и тежу групу него прошле сезоне – констатовао је Митровић.

Повезане вести

Leave a Comment