Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Одржана комеморација за Горана Гогића

На стадиону „Рајко Митић“ је у уторак, 14. јула, одржан комеморативни скуп поводом смрти доскорашњег фудбалера Црвене звезде, Горана Гогића. Скупу је присуствовао велики број Звездиних легенди, бивших тренера, играча, као и чланова породице.

Након одавња почасти Горану Гогићу минутом ћутања, присутнима се обратио председник ФК Црвена звезда, Светозар Мијаиловић.

– Нико од Звездаша није могао ни да замисли да ћемо се од тебе опраштати на овакав начин. Веровали смо да ћемо се још дуго дружити и делити радости. Био си велики Звездаш, волео си Звезду, али и сви у Звезди су волели тебе. Био си омиљен. Благе наравни, неуморног духа. Прерано си нас напустио, и остала је велика, велика туга. Нека ти је вечна слава и хвала.

Неколико речи рекао је и капитен Црвене звезде, Предраг Рајковић, који је у наш клуб стигао заједно са Гораном Гогићем.

– Требало би сада да се од тебе опростим, а мени се не опрашта. Требало би нешто да кажем, а мени се само ћути. Требало би да погледам твоју слику, а ја бих да те загрлим… Рекоше ми „ти си капитен, ти си са њим играо, ти ћеш се у тиме саиграча и свлачионице обратити“. А ја, ја бих са тобом на терен, да освојимо још једну титулу за нашу Звезду… Нећу ни реч рећи о томе какав си био човек и играч, то сви знају. Нећу да кварим причајући о томе, сувишно је. Нећу ни да причам о томе колико си волео ове наше боје, ову нашу Маракану. Колико си срећан и усхићен био кад смо заједно кретали из Јагодине. Ти да се вратиш, а ја да се уверим зашто ми толико причаш о Црвеној звезди. Где су разлози твоје љубави према њој… Сад ми је све јасно. Хвала ти што си ми обогатио живот и каријеру. Што си ми показао како изгледа добар и частан човек. Васпитаваћу децу да личе макар мало на Горана Гогића, и никада те, никада, нећу заборавити. Живећеш док живим ја, док живи твоја породица и сви твоји пријатељи, а има их, минимум четири милиона… Нека ти је вечна слава – рекао је Предраг Рајковић.

Сахрана Горана Гогића биће одржана у Кули, а тачан термин биће објављен.

Повезане вести

2 comments

rene artoa јул 15, 2015 at 00:31

Vecna mu slava i hvala

Reply
DEX-66 јул 14, 2015 at 18:42

skroman igrac..veliki covek i delija…pocivaj u miru ljudino

Reply

Leave a Comment