Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновијеТрансфери

Аранитовић на позајмици у Мега Лексу

Талентовани бек Црвене звезде Телеком Александар Аранитовић у сезони 2015/2016 играће на позајмицу у екипи Мега Лекса. Екипа тренера Дејана Милојевића добиће појачање на спољним позицијама, а млади Аранитовић шансу да стиче преко потребно искуство кроз јаке утакмице у АБА лиги.

Аранитовић је рођен 24. јануара 1998. године у Београду, висок је 195. центиметара, а прошле сезоне био је један од најзаслужнији за освајање две шампионске титуле Црвене звезде Телеком у конкуренцији јуниора и кадета. Занимљиво је истаћи да је Аранитовић минуле сезоне тренирао са првим тимом и да је био део шампионског Звездиног сениорског састава пошто је био лиценциран за наступе у АБА лиги и Суперлиги Србије. За први тим Црвене звезде Телеком дебитовао је са само 17 година у мечу првог кола Супер лиге Србије баш против Мега Лекса, а прве поене уписао је са линије пенала на утакмици против Константина. У мечу 21. кола АБА лиге у Новом Месту против Крке био је међу 12 играча, али није улазио у игру.

Са млађим селекцијама Звезде укупно четири године је освојио пет титула шампиона Србије (по једну са пионирима и јуниорима и три са кадетима), а 2014. године учествовао је и у тријумфу на Фајнал-ејту Евролиге у Милану.

Аранитовић има и богато репрезентативно искуство, са кадетском селекцијом (до 16 година) има сребрну медаљу са ЕП 2013. године и бронзано одличје са репрезентацијом до 17 година на Светском првенству.
Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

1 comment

pera јул 18, 2015 at 00:37

Lepa vest, kao boga vas molim dajte šansu ovim momcima na U20. Uložite u budućnost Zvezde.

Reply

Leave a Comment