Moja Crvena Zvezda
АнализеВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Резултати МЦЗ анкете: Прошлогодишња појачања разочарала, Виеира купио навијаче против Мордовије

Након три дана гласања на нашем сајту, и гласова преко 2.000 наших читалаца, сасвим је јасно коју би стартну поставу звездашка јавност волела да види у недељу на Врачару. Највише неизвесности је било на позицији штопера и делимично на позицији нападача, али је у оба случаја већином гласова публика била опредељена за искусне играче.

На голу је неприкосновен Предраг Рајковић са 98,9% ваших гласова, ако је уопште и било икакве помисли сумње. Преостали проценат су поделили Манојловић (8 гласова) и Кахриман (4 гласа), где је више гласова добио млади голман.

На бочним позицијама у одбрани, очигледно разочарани прошлогодишњим појачањима, навијачи су у великим процентима гласали за ровитог Марка Петковића (92,7%) и новајлију Луиса Ибањеза (98,5%). Цветковић и Анђелковић очигледно играма у пролећном делу прошле сезоне нису заслужили поверење навијача, а ни показаним против Каирата.

На штоперским позицијама, шансу би поново добио тандем који је стартовао против Каирата у Београду. Зоран Рендулић је добио 37,7%, а Саво Павићевић 34,3% ваших гласова. Упркос освајању златне медаље на светском првенству за играче до 20 година, Вукашин Јовановић је добио тек 21,6% ваших гласова. Симпатичног Мбођа (6,4%) очигледно више волите да гледате на трибинама или друштвеним мрежама него на терену, судећи по гласовима.

Што се тиче позиција централних везних играча, ту је све јасно и прилично сигурно би требало у стартној постави да гледамо Михаила Ристића који је добио 43,9% гласова. Његов партнер, са нешто дефанзивнијим карактеристикама би требало да буде Марко Грујић са 29,9% гласова. Ковачевић, о чијем трансферу се доста прича ових дана, добио је 15,1% гласова и по вашем мишљењу нема места у стартној постави, као ни Стојановић (7,9%) ни Савићевић (3,2%) који је добио поверење новог тренера.

У оном офанзивнијем делу везног реда, очигледно нисте имали никаквих дилема. Александар Катаи, Идан Веред (по 33%) и  Бруно Матос (29%), су добили укупно 95% ваших гласова. Гаврић (3,5%), а нарочито Паркер (1,5%) су, као и друга прошлосезонска појачања тотално изгубили ваше поверење и подбацили.

И на крају, у нападу, где ће по свему судећи Гроф Божовић користити једног класичног нападача, Звездаши после само једне припремне утакмице виде Уга Виеиру који је добио 68,9% гласова. Млада нада нашег тима, Лука Јовић, у овом тренутку је виђен као адут са клупе са 28,3% гласова, док би Петар Орландић (2,8%) требало да чека шансу из другог плана.#ofk

Да ли и Гроф Божовић види Звездин тим истим очима као и навијачи и да ли нам се идеје поклапају са његовим, сазнаћемо већ у недељу. У сваком случају, резултати ове анкете могу послужити и као доказ да навијачи поново нису задовољни урађеним прошле сезоне, јер од свих појачања тада доведених, у стартној постави верују да има места само за Александра Катаија.

У нову сезону Звезда улази са доста више странаца него претходних сезона, а какав је њихов квалитет и да ли ће на зиму поново уследити реновирање екипе и ново трошење новца који немамо, показаће само време. За сада, навијачи верују да у њима и Звездиној деци лежи спас.

Рајковић – Петковић, Павићевић, Рендулић, Ибањез, Грујић, Ристић, Катаи, Матос, Веред, Виеира.

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

2 comments

marko јул 17, 2015 at 20:38

Ma ovo, Ristic i Grujic na sredini mozemo da sanjamo ili igramo na pes-u… Ristic ce svakako dobijati sansu… Grujic tesko…

Reply
Aleksandar јул 18, 2015 at 23:10

Slazem se Marko, a najgore od svega je to sto guraju Savicevica da igra toliko povuceno. Nisam pristalica njegovih igraca ovih par sezona, mada, ako zeli da mu da sansu onda bolje i sa klupe ali na polu spica, bar da igra svoju poziciju. Sve u svemu, mislim da ce to mesto da pokrije uskoro Ristic, a Boga mi i Kovacevic ukoliko ne uspeju da ga prodaju. 🙂

Reply

Leave a Comment