Moja Crvena Zvezda
ВажноМлађе категоријеНајновијеФудбал

Омладинска школа под командом Младеновића почела са радом

Омладинска школа ФК „Црвена звезда“ је 13. јула 2015. године започела припремни период за сезону 2015/16. Доласком Драгана Младеновића на место директора омладинске школе, реорганизован је тренерски кадар и уведене су многе новине како у самом раду, тако и у техничкој организацији омладинског погона.

Са тренинзима су прво почели омладинци (1997-1998) и кадети (1999). За тренера омладинаца постављен је искусан и проверен стручњак Константин Ђурић, који је дуго радио у нашем клубу. Његови помоћници биће некадашњи ас црвено-белих, Перица Огњеновић, и Дејан Арсов. На месту тренера кадета остаће Огњен Короман који је прошле сезоне освојио 1. место у лиги, а помагаће му Игор Савић и Михајло Трајковић. Тренер голмана је Бран ко Катић.

Једна од новина, поред тога што ће свака селекција имати уз главног тренера два помоћника, јесте у томе што је по први пут на нашим просторима формиран одсек за кондициону припрему. Идеја је заснована на томе да свака селекција има тачно утврђен план и програм са аспекта физичке припреме који ће спроводити група кондиционих тренера (чији је главни циљ да плански и поступно уз осврт на сензитивне фазе и узрастну категорију раде на побољшању моторичких и функционалних способности).

На место координатора кондиционих тренера омладинске школе постављен је кондициони тренер проф. Милош Ђуровић који је већ раније успешно радио у нашем клубу у периоду од 2009. до 2012. године. Асистираће му проф. Никола Перишић и проф. Саша Семереди, док ће фитнес тренер Владимир Павловић бити ангажован у раду на превенцији од повреда и опоравку повређених играча. У ову службу у зависности од потребе, повремено ће се у рад на пољу развоја снаге (тренинг у теретани) укључити и легендарни кондициони тренер Михајло Бата Радуловић. Циљ је да се до краја месеца ангажују још два кондициона тренера која ће бити задужена за најмлађе категорије.

Прва два радна дана припремног периода протекла су под диригентском палицом кондиционог тренера Милоша Ђуровића који је са својим стручним тимом обавио тестирања морфо-функционалних способности играча (брзина, агилност, скочност, експлозивнаи брзинска снага, издржљивост) уз примену најсавременијих уређаја за аналитику и дијагностику тренираности спортиста коју он лично поседује.

У самом тренажном процесу као иновација користи се PolarPROTeam2 мониторинг систем (телеметријско онлајн праћење срчане фреквенце) који ће много олакшати рад на физичкој припреми, јер омогућује индивидуализацију сваког играча, али и контролу тренажних оптерећења и напретка функционалних способности.

У реализацији мерења (тестирања) користи се најсавременија технологија:

1. Телеметријски ИЦ уређаји (фото-ћелије) FITRO „light gate“ WEBA GmbH за мерење брзине и агилности;

2. Контактна подлога FITRO „jumper“ WEBA GmbH за мерење експлозивности и скочности;

3. Heart rate monitoring – Polar Team2 telemetric систем за мерење аеробне издржљивости (пулсне зоне);

4. Body impedance вага BIOSPACE InBody230, за процену телесне композиције тела;

5. Посебно прилагођени апликативни софтвер, користи се за обраду података.

Генерални план омладинске школе је да се направи развојни центар младих фудбалера где ће се поред техничко-тактичке обуке унапредити и рад на пољу физичке припреме – кондиције, тачније на развоју и унапређивању моторичких и функционалних способности играча (координација, брзина, агилност, експлозивна и брзинска снага, скочност, флексибилност, издржљивост) и да се уз примену адекватних метода тренинга изврши превенција од повреда кроз јачање скелетно-мишићног система уз неизоставну сарадњу са медицинском службом.
Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

Leave a Comment