Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатКлупска дешавањаКонференције за медијеНајновијеФудбал

Ванредна конференција за медије

У Медија центру стадиона „Рајко Митић“ одржана је ванредна конференција за медије на којој је било речи о медијским писањима и иступима појединих фудбалских радника у спрском фудбалу.

На конференцији су били присутни председник клуба, Светозар Мијаиловић, генерални директор, Звездан Терзић и спортски директор, Блажа Раосављевић. Присутнима се обратио генерални директор клуба.

– Одлучили смо да вам се данас обратимо због разних медијских шпекулација поводом јучерашње утакмице између ОФК Београда и Црвене звезде, и изјава генерала Миркова и председника ФСС Томислава Караџића. На последној седници извршног одбора Заједнице суперлигаша, имали смо закључак да и генерал Мирков, који је имао сличне испаде у претходним шампионатима, и председник савеза Караџић, треба да се суздрже од било каквих коментара утакмица наше лиге, све док не буду имали конкретне доказе везане за регуларност тих утакмица. Другим речима, да не бацају сумњу на одигране утакмице, а све у циљу постизања све бољег имиџа Суперлиге који није баш сјајан. Међутим, договор који смо имали није испоштован. После саме утакмице, генерал Мирков је истрчао са разним изјавама, као и господин Караџић, који је наводно наложио хитну истрагу. Очигледно је да су обојица имали унапред припремљен сценарио за медијски наступ који ће уследити после утакмице, а све са идејом да се постигну два ефекта. Први, да се дискредитује Црвена звезда већ на старту шампионата, и да се свака наредна утакмица стави под посебан медијски фокус. И други циљ, да дискредитују Црвену звезду у предстојећим изборима за председника ФСС. Као директор Црвене звезде, на Скупштини клуба сам пре два дана изнео циљеве које смо поставили, а један од њих је и освајање титуле. Моје легитимно право је да верујем да ћемо остварити тај циљ, као и да, као директор клуба, наредим свим структурама унутар клуба да остваре зацртани циљ. Али, два дана после тога, одмах је кренула добро позната спрега ФСС и Партизана, са изјавама Миркова и Караџића, а досољена чувеним генералним директором РТС из времена Милошевићеве владавине, Милорада Вучелића – рекао је Терзић,и наставио:

– Нисам видео да се генерал Мирков огласио у петак, после утакмице Партитзан – Металац, када је Партизан дао три гола за 15 минута против екипе чији је власник у исто време био и потпредседник Партизана, и члан Извршног одбора ФСС у време Томислава Караџића. Можда је то према проценама генерала Миркова нормално, да Партизан да три гола за 15 минута, а са друге стране није нормално када то уради Црвена звезда? Морамо да вам кажемо да нам је доста и генерала Миркова, и његових дојава из УЕФА, и председника Караџића који има „директну комуникацију“, на његовом течном енглеском, са Мишелом Платинијем. Па хајде, нека већ једном изаћу у јавност са резултатима тих њихових истрага. Доста нам је више те њихове покварене игранке коју свесно гурају кроз медије, а као награду за ту игранку оду на стадион Партизана где буду дочекани уз овације. Чиме је Караџић заслужио да буде дочекиван на тај начин? Поштеним односом према српском фудбалу? Кажем вам – Црвена звезда позива и УЕФА и Интерпол и све стране организације, а пре свега домаће – нека дођу и нека истраже сва дешавања у српском фудбалу. Али, не од јуче, него у претходних осам година, колико је Караџић председник. Немамо проблем са тиме, али  поменута господа имају проблем што је Црвена звезда победила ОФК Београд, да, то је проблем. Не, за Караџића би било нормално да је ОФК Београд победио Црвену звезду – истакао је Терзић.

Недостатак спортских резултата је највећи разлог огромног Звездиног дуга, а по Терзићевим речима, велики удео у томе имала је „спрега“ Томислава Караџића и нашег највећег ривала.

– Сви ви знате врло добро да је Партизан у последњих седам-осам година сваке сезоне играо више од десет пријатељских утакмица и самим тим имао од старта велику предност у односу на Црвену звезду. То је резултирало освајањима шампионске титуле, квалификацијама за Лигу Шампиона, огромним приходима од УЕФА, много бољој позицији својих играча на тржишту, а Звезду гурало у све већи финансијски амбис. Због покварене спреге Караџића с Партизаном, Црвена звезда је у овом минусу. Јер, спортски резултат је једини генератор прихода, а Партизан је то имао! Прошле године нам је одузета лиценца јер је Црвена звезда са УЕФА једину комуникацију имала преко ФСС, и све информације смо добијали преко ФСС где су нас уверавали да ће све бити у реду! Тада нисам био у Црвеној звезди, али да је тадашња управа знала да је проблем 3 милиона евра, нашли би их. ФСС то тада није тако презентирао Црвеној звезди, све је било изманипулисано, и захваљујући томе, Партизан ове године осми пут заредом игра квалификације за Лигу шампиона! Ако су толико добри, ја им честитам! Али видели смо тај Партизан кад изађе у Европу. Гол нису дали, а не бод освојили. Али, тамо нема Караџића. Тамо нема судијске организације која добије експлицитно наређење да Партизан мора да буде шампион. И они такви су се нашли да прозивају победу Црвене звезде! То је позната реторика, преписана реторика из кошаркашког клуба Партизан. И сада само понављају као папагаји пресликан сценарио из кошаркашког клуба. Шта треба, да клекнемо и да смо срећни што смо други иза таквог Партизана који је имао ветар у леђа и од стране власти и од стране фудбалског савеза? Спремни смо за сваку истрагу, али захтевамо да буде компетна, и да обухвати последњих осам шампионата који су довели Црвену звезду на ивицу банкрота. Честитији смо и од Томислава Караџића, и од Милорада Вучелића, и од свих из Партизана, и сигурно нећемо препустити Црвену звезду њима таквима – јасан је Терзић.

Кроз медије су се провукле и разноразне приче око кладионица.

– Двадесет први век је, и ако већ постоји тај софтвер из УЕФА, ако постоје камере у свакој кладионици, ваљда мора неко да уплати тај тикет? Ваљда мора добитник да подигне свој добитак? Па приведите те људе, саслушајте, истражите то до краја, зашто Црвену звезду везујете за те негативне приче? Ми позивамо Караџића, пошто је стручњак за информатику, нека истражи то и нек изађе пред јавност са резултатима, а до тада нека ћути и не клевеће без разлога, и нека не баца прашину у очи.

Терзић је нагласио да људи из Црвене звезде не беже од разговора и да могу и желе са свима да се погледају у очи.

– Сада када се Звезда стабилизовала, када смо на добром путу да се вратимо тамо где и припадамо, да освојимо титулу, а довели смо најбољег тренера, квалитетне странце, наша деца који су бисери су нам старији годину дана – од првог кола су кренула саплитања од стране Караџића, његовог потрчка Миркова и све досољено од стране медијскиог манипулатора Вучелића који изјављује да је то криминал. Он то изјављује? Не зна колико играча игра на терену, и он каже да не жели више комуникацију са Звездом. Ја желим! Да се погледамо у очи, и да се испричамо, шта је радио он, шта ради сада, а шта ћемо радити ми. И немамо проблем, да ли иза затворених врата, да ли пред вама медијима.

Осврнуо се Терзић и на медијска извештавања са јучерашње али и неких ранијих утакмица Суперлиге.

– Разумем да су многи новинари навијачи Партизана, и то поштујем. Разумем и да су многи уредници спортских рубрика инсталирани у време спреге Караџића и тадашње власти и да тај механизам и даље постоји. Али, дајте господо, мало професионалног приступа и јучерашњој утакмици, и утакмицама Партизана. Како се то намешта утакмица када некоме даш шест голова? Унапред је била припремљена прича да је Терзић дошао из ОФК Беоргада у Звезду, и како год да се заврши утакмица, то ће бити нерегуларно. Ви сте већ били припремљени за то да је та утакмица у првом колу нерегуларна – истакао је Терзић.

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

9 comments

Saša srb јул 21, 2015 at 17:24

Nije tema al.me muci danima.Dovodimo li Plavšića iz Spartaka ili ne?Rekose da je blizu dogovora.

Reply
MILAN KG јул 20, 2015 at 19:45

GLEDAM SAD VUCELIC NAZVAO TERZICA PIGMEJEM SAD CE DA SE PREPUCAVAJU JA SAM REALAN SIGURNO JE DA SMO I MI IMALI NAMESTENE MECEVE TU NEMA SPORA ALI OVA BANDA U FSS I PARTIZANU PA TO NEMA NIGDE MENI JE KAO CIGANINU JUCERASNJI MEC SUMNJIV ALI TO JE MOJE UVERENJE I TO JE TO TERZICU SVAKA CAST SVE STO JE REKAO JE SUSTA ISTINA.

Reply
kastiljo јул 20, 2015 at 21:55

Buraz,sve i da smo namestili najstrasnije jucerasnju utakmicu,pravo na rec bi MOZDA imali cuka,jagodina,surdulica itd…dakle klubovi koji su uslovno receno “cisti“…A partizan prava na rec nema,partizan da se pokrije usima dokle god postoji za ono sto su radili…Da li je pokrenuta istraga protiv partizana na osnovu mateusove knjige ili svedocenja dmitrovica ili posle sramne utakmice sa novim pazarom…Niko zucnuo nije rec o tome,niko rec nije rekao kad je jagodini poklonjen penal protiv zvezde na 2m od kaznenog prostora….I da smo namestili,neka smo,i treba da pate,da vide kako je bilo nama 7-8 godina namestenog fudbala i prijateljskih utakmica gde ne moras ni da upalis tv jer znas da partizan protiv svojih satelita u 15.minutu vodi 3-0.

Reply
MILAN KG јул 21, 2015 at 14:09

SLAZEM SE KOLIKO IMA ISKOMPLEKSIRANIH DEBILA KOJI NAVIJAJU ZA JSD TO JE STRASNO . MOZDA SAM JA LUD JA NEMAM TAJ PROBLEM DA PRIZNAM DA IH PATOLOSKI MRZIM UVEK NAVIJAM ZA NJIHOVE PROTIVNIKE I KAD SU IGRALI SA SKENDIJOM I DINAMOM…. MENI CALE PRICA DA SU ONI ODUVEK TAKVI OD JE RADIO KAO PORTIR U GLAVNOJ POSTI U KG I KAZE KAD SMO IGRALI FINALE SA MARSEJOM DOSLO JE NJIH PET KOD NJEGA U PORTIRNICU DA NAVIJAJU ZA OLIMPIK ON IH ISTERAO NAPOLJE. I DAN DANAS SU TAKVI JA SAM DVOJICU IZBACIO IZ KUCE KOMSIJE DOSLI KOD MENE I ZAJEBAVAJU ME I PLJUJU PO ZVEZDI JA ISTERAM BAGRU SASD CELO NASELJE PRICA DA SAM ZANESENI LUDAK. JUCE MI JEDAN PRICA KAO DA JE PO PRAVDI INAS I OFKU TREBA IZBACITI IZ LIGE I ODUZETI NAM TITULU SKOCIO MI PRITISAK 1000. JEDNO MORA DA SE ZNA NJIHOV JEDINI CILJ JE DA NAS PRESTIGNU PO BROJU TITULA I PROGLASE SE ZA NAJTROFEJNIJI KLUB NJIH EVROPA NE ZANIMA TU IGRAJU PA STA BUDE GLAVNI CILJ IM JE DA SOSTVARE SAM SVIH GENERACIJA DA SE PROGLASE ZA NAJTROFEJNIJI KLUB SRBIJE 60 GODINA PO BROJU TITULA SMO PRVI CUVAJTE TRADICIJU DO POSLEDNJE KAPI KRVI.

Reply
Estrella Roja јул 20, 2015 at 18:48

Pazite ovo,gromada Vučelić da nas proziva za poštenje.Čovek koji je bio gebels srpskog novinarstva,otpustio je svojevremeno za manje od mesec dana 1000 nepodobnih novinara sa RTS-a,igrom slučaja bili su to novinari sa stavom,slučajno,kako da ne.Čovek koji je prozivao tadašnje mladiće zato što nisu pokazali dovoljno entuzijazma kako bi bili topovsko meso u službi Miloševićevog režima,a s druge strane školovao svoju decu po elitnim koledžima u Švajcarskoj.Ljubitelj estrade i estradnih radnica(čitaj:pevaljki) koji opstaje u svakom režimu.Dobro je Teks Viler zapazio,ma koliko Terzić ne bio oličenje poštenja i dostojanstva,Vučelić i njegovi pajtaši poput Mirkova su poslednji ljudi na svetu koji bi to njemu trebali da spočitaju.
Ipak,respect Vučeliću što je odškolovao male gebelse..ima ih svuda u svim medijima,sinoć su položili najteži ispit u manipulativnoj interpretaciji jedne sportske utakmice.Trebalo bi da se ponosi tom činjenicom.

Reply
otpisani101 јул 20, 2015 at 17:06

slazem se s teks vilerom…terzic nije cvecka ali za ovakvu tole super ligu je pravi covek za zvezdu…tu ne prolaze kulturni ljudi i gospodini,jer ih nema ni u savezu,niti u partizanu…sve je na konferenciji rekao sto je istina a ja bih dodao i hajduk iz kule,gde zvezda izgubi beogradu2-1 od hajduka i taj isti hajduk sledece nedelje izgubi u kuli 4-0 od partizana,jer je dzomba to zeleo…kup sa vojvodinom je dovoljan razlog da nijedan funkcioner partizana nikada vise ne prica o regularnosti…a i igraci metalca,ciji je presednik nekada bio u partizanu,stajali su u odbrani i dozvoljavali igracima partizana da rade sta hoce…bilo koji rezultat da je bio sa ofk-om,bio bi sumnjiv jer je terzic dosao bas iz ofk beograda,pa i prosle sezone su napadali zvezdu kada je despotovic doneo pobedu…mislim da bi zvezda svima zatvorila usta ako u sledecem kolu ubedljivo i lagano pobedi partizanov metalac…partizan je 6 vezane titule osvojio u vreme mirka marijanovica,ivice dacica,borisa tadica i legende toleta karadzica,svi navijaci partizana i ko veruje da su titule regularne?-niko …potpuno podrzavam terzica i evo mirkov vec promenio stav,mediji ga nisu dobro preneli…zvezda je zivot a sve ostalo su sitnice…

Reply
teks viler јул 20, 2015 at 17:46

Bravo,Mirko im je od para poreskih obveznika napravio Zemunelo.Za to vreme su spavali Dzaja,Cvele i kompanija,na zalost.Od tada oni dominiraju i ubacuju svoje krtice u nase redove,sve do pojave Terze.

Reply
teks viler јул 20, 2015 at 16:08

Terza,uz tebe sam od prvog dana.Nisi andjeo ali si dzambas,razbi ih!

Reply

Leave a Comment