Moja Crvena Zvezda
Млађе категорије Најновије Фудбал

Успешно завршен камп „Јахорина 2015“

Од 12. до 19. јула на олимпијској планини Јахорини успешно је одржан седми интернационални фудбалски камп Црвене Звезде „Јахорина 2015“ у организацији агенције „Унис Турс Бања лука“ и Црвене звезде. Утисци су изузетно позитивни, како кампера и њихових родитеља, тако и тренера и организатора.

Дечаци са четири различита континента, из 17 различитих држава, њих 120, вредно је тренирало седам дана покушавајући да се докаже, наметне тренерима, да науче нове ствари и унапреде своје фудбалске вештине. Наравно, лепо дружење, нова пријатељства, сјајни излети, љубав према фудбалу и Црвеној звезди – свега тога било је на претек током ових седам интересантних дана на Јахорини.

Уводна два дана протекла су у знаку морфолошких мерења и тестирања моторичких способности најсавременијом техником и методама за које су били задужени професори Факултета ДИФ Универзитета у Бањалуци: проф. др Раденко Добраш, проф. др Борко Петровић, проф. др Александар Кукрић.

Након тестирања уследио је интензиван тренажни процес, два тренинга дневно. Тренери Небојша Стаменковић, Дејан Пуача, Драган Бабић, Немања Злојутро и Велибор Рашић имали су пуне руке посла марљиво преносећи знање полазницима кампа. Цео процес надгледали су координатори Добрица Павловић и Зоран Прерадовић.

Како би разбили рутину хотел – терен – хотел, кампери су имали два излета: у пећину Орловачу, као и вожњу жичарама до врха планине Јахорине – Огорјелице на 1916 метара надморске висине. Поред излета, ту је била и релаксација у базену хотела Бистрица.

У суботу, 18. јула, сви полазници добили су дипломе о учешћу и резултате тестирања моторичких способности. Наравно, сви су добили и аплауз приликом прозивке.

Потврдило се да је пројекат интернационалног фудбалског кампа Црвене звезде на Јахорини успешна спортско-туристичка прича, која омогућава младим фудбалерима да у предивном амбијенту олимпијске планине Јахорине унапређују своје фудбалске вештине, а истинским талентима да буду откривени и да достигну сопствене потенцијале.

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

0 0 votes
Гласање за чланке

Повезане вести

Subscribe
Обавести ме о
guest
0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x