Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКонференције за медијеКошаркаНајновије

Одржана Скупштина КК Црвена звезда! Небојша Човић о Калинићу, Марјановићу, новој сезони…

Друга редовна Скупштина КК Црвена звезда Телеком одржана је у ЛАВ Медија центру ФК Црвена звезда на стадиону „Рајко Митић“.

Уводних пет минута Скупштине били су предвиђени за медије, након чега је настављен званични део. После званичног дела Скупштине одржана је конференција за медије. Прво су се присутним представницима „седме силе“ обратили потпредседник Милошевић и спортски директор Мирко Павловић, а након њих уводно излагање имао је председник Небојша Човић.

Велико ми је задовољство јер смо успели да реализујемо зацртане циљеве пре 4 године. Било је оних који су веровали, било је оних који нису веровали, али време је показало да ли смо били у праву и колико смо били у праву и да ли је било реално. Ја у нереалне пројекте не улазим. Све адресе остају наше радне адресе, а седиште клуба је на Малом Калемегдану. КК Црвена звезда је са Малог Калемегдана и то нам је и био циљ, да задржимо и наставимо нашу традицију и историју, да повратимо грб. Све наше циљеве смо испунили и хвала свима који су нам помогли на томе. Они који су нам спочитавали адресе сада знају где смо и нећемо губити време и енергију на то. Наставићемо да функционишемо и растемо. Донели смо и трофеје да виде да су ту. Очекује нас једна интересантна и тешка сезона 2015/16. Биће корекција буџета. Од минимум 4 милиона евра колико прописује Евролига до неких 5.2-5.7 милиона евра, колико сматрамо да је изводљиво. Зависи колико будемо успешни. Да ли ћемо поновити успешну сезону? Видећемо. Али, нећемо стати. Циљ су трофеји, да освојимо и одбранимо све трофеје, највећи да изборимо Евролигу и у сезони 2016/17, да будемо прваци државе, истакао је у уводном излагању први човек црвено-белих.

На привременој казни због дуговања, БАТ, и тужби бивших играча, Човић је истакао да им не замера и да је то нормално у клубовима, а посебно је истакао и захвалио се Бобану Марјановићу на фантастичном гесту, и менаџеру Мишку Ражнатовићу.

Јесте, али то је нормално. Ми као „државни пројекат“ смо били дужни Рашку Катићу, Марку Симоновићу, Тадији Драгићевићу и Ивану Раденовићу и све смо измирили. Како? Сада ћу да вам кажем. Захваљујући Бобију Марјановићу, који није имао никакву обавезу према нама, могао је да оде без обештећења јер је био слободан играч, али је на своје лично инсистирање ставио у клаузулу и хтео да Црвена звезда приходује од Сан Антонија 625.000 евра, не 500 како сте писали.  Хвала и његовом менаџеру, господину Ражнатовићу. Хвала и играчима којима смо дуговали јер су нас чекали годину дана, ја се не љутим на њих.

О интересовању Фенербахчеа за Николу Калинића, председник Човић је дао јасан одговор.

Слаба им џебана. А и ако се будемо договорили рећи ћу вам све до последње децимале. Разговора је било, али није било никакве званичне понуде. Нормално је и да и ми зарадимо, све јако пуно кошта. Никола Калинић је веома потребан Црвеној звезди, Никола Калинић је играч Црвене звезде још две године и хоћемо да остане у Црвеној звезди. И играч би требало да заради, из Звезде нико не би требало да иде незадовољан.

11760470_854926921263906_1080608348_o

О могућим појачањима за наредну сезону.

Зна се доста тога, али био бих јако неозбиљан да сада нешто откријем и да вам сада кажем. Како будемо завршавали послове, тако ћемо све суксецивно објављивати. Све ћете знати. Разумем нагађања и знатижељу, то је позитивно. Признајем, прија ми што стално пишете да доводимо пет играча.

Шта ће бити са Маркусом Вилијамсом, каква га казна очекује?

Заслужена. Јако ми је жао. Све има своју цену. Ми смо у току дисциплинског поступка против њега. наравно, ту смо и да му помогнемо, колико год будемо могли, али правила су таква.

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

2 comments

dejo јул 25, 2015 at 13:58

Samo napred Covke moja podrska vama ,mi zvezdasi vam zahvaljujemo kako nas KK Crvena Zvezda vi vodite ,samo cu reci eh da tako kao vi sto vodite KK Crvena Zveda vode ovi FK Crvena Zvezda ,prvo sto zamjeram je njima sto su dozvolili da ispadne nas FK Crvena Zvezda od Kirata iz Kazakstana jeste da su oni napredovali ali zar su toliko napredovali da dobijaju nas FK Crvena Zvezda kad je taj isti klub prije gubio sa velikom razlikom na nasem stadionu Rajko Mitic ,ocigledno nesto se dobro nije radilo na pripremama FK Crvena Zvezda cim tako lako ispao nas FK Crvena Zvezda ,Covke ka boga te molim mozes li ti da malo pomognes ovom FK Crvena Zvezda posto bi mu sigurno znacila dosta tvoja pomoc ,recimo da mozda se dogovoris sa ovom upravom da se spoji FK Crvena Zvezda sa nekim drugim klubom evo dva kluba koja bih ja predlozio Obilic i OFK Beograd jedan od ta dva kluba da se sjedine sa nasim FK Crvena Zvezda ili jos bolje da razgovaras sa uravom odnosno Terzicem da otidjete zajedno i da kupi nas FK Crvena Zvezdu Gasprom pa da i FK Crvena Zvezda daje ,KK Crvena Zvezda i svim ostalim klubovima iz sportskog drustva nasa Crvena Zvezda ravnomjerno ,bila bi puno bolja ova druga opcija ,ja se malo izvinjavam ovim adminu sajta MCZ sto preskocih sa kosarke na fudbal nadam se da ne zamjera i sto pisem ovoliko veliki tekst jer zelim da nam bude u svakom sportu nasa Crvena Zvezda jaka

Reply
Miljko јул 25, 2015 at 03:57

G.Covicu,hvala na onome sto je bilo,sto je sada i sto ce tek biti u na sem ultra organizovanom KK Crvena zvezda. I samo napred ZVEZDOOOOOOOOOOOO

Reply

Leave a Comment