Moja Crvena Zvezda
АнализеВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

МЦЗ анализа: Слаба Звезда у Милановцу за задовољство српских медија (Анкета, ВИДЕО)

Фудбалери Црвене звезде ремизирали су против Металца у Горњем Милановцу, у утакмици без голова. Верујемо да су медији у Србији задовољни регуларном утакмицом, јер Црвена звезда није победила. Навијачи и црвено-бела јавност свакако нису.

2.коло Суперлиге

Горњи Милановац, стадион „ФК Металац“

Судија: Владо Глођовић

Жути картони: Ивановић, Рнић, Младеновић, Луковић, Миловановић (Металац), Јовановић, Петковић (Црвена звезда)

Металац: Белић, Рнић, Седлар, Оташевић, Никодијевић, Ивановић (64.Луковић), Букорац, Мердовић (72.Миловановић), Младеновић, Димитријевић, Ђенић (84.Бркић). Тренер: Ненад Ванић

Црвена звезда: Кахриман, Цветковић (46.Петковић), Јовановић, МБођ, Ибањез, Ковачевић, Ристић (62.Јовић), Савићевић, Катаи, Гаврић (46.Веред), Паркер. Тренер: Миодраг Божовић

Слабо Звездино издање у западном делу државе. Последњих 10 минута је било добро, али таквих десет минута су потребна отпочетка. Тешко је очекивати да лимитирани тим Црвене звезде, који је и осакаћен повредама, може 90.минута играти на високом нивоу, али у првом полувремену као да се нису ни појавили на терену. Повратник у елиту, „оскољени Металац“ за разлику од премијерног меча у Хумској, био је веома расположен и доста агресиван. Ушли су за разлику од 1.кола као да им живот зависи од утакмице, што је против летаргичне и грогиране Звезде било довољно. Податак да су направили 32 фаула наспрам 11 у 1.колу, довољно говори. Ипак, прво гостовање Црвене звезде у Горњем Милановцу прошло је без голова, али било је прилика.

Звезда је утакмицу отворила покушајем Паркера, али није то било ништа озбиљно по голмана Металца. Прво полувреме је у потпуности прпало домаћинима. Прво је Младеновић у 10.минуту погодио пречку, што је изазвало одушевљење у српским медијима па су у већ до краја полувремена написани посебни, бројни чланци „како се и даље тресе пречка Кахримана!“. Одмах затим, Цветковић је погрешио, тотално беспотребно, а Металац имао још једну шансу, али је Мердовић промашио цео фудбал у пресудном тренутку. То је и пресекло Звезду, како год звучало, јер се није повезао један пас, грешило у додавању на средини терена. Таква једна грешка Вукашина Јовановића отворила је простор за контру Металца, који се срећом није најбоље снашао. Ристић и Савићевић су разбили монотонију, а Звезда је прву акцију имала тек у 41.минуту.

У другом полувремену, Звезда је кренула одлучније, пре свега. Божовић је направио одмах две измене на старту које су уродиле плодом. У почетку Звезда је претила преко прекида Ибањеза, који је у два наврата био јако близу гола. Како је Звезда нападала, тако је Металац био сабијен у својих 16 метара. Последњу измену Божовић је извршио већ у 62.минуту. Помало неочекивано, изашао је Ристић. Није Ристић имао савршен меч, али је био најбољи Звездин појединац, уз МБођа. Одсечени Катаи је много боље сарађивао и учествовао од уласка Јовића, који је захваљујући доброј кретњи имао две прилике, у 71.минуту после добре акције Вереда и Катаија, и у 81.минуту, када је Белић спасио Металац. Пре Јовићевих прилика, Металац је из контре у 66.минуту могао до вођства, али као да су се уплашили шансе. Звездина лева страна је испала у потпуности, а одбрана панична.

А онда узбуђења у 90.минуту. Прво је на прекид Ибањеза, МБођ погодио пречку, после доброг кретања. У наставку акције, Јовић је атрактивно асистирао Катаију, који је био прекратак и лопта је отшла поред гола. Одмах затим после контре, Металац је имао огроман простор и искористио велику празнину на средини терена, Петковић и МБођ су испали, али је Младеновић погодио стативу!

Детаљ из 86.минута је подигао Звездаше на ноге. Младеновић је брутално стартовао на Вереда а није добио ни жути картон. Веред је једва наставио меч до краја, јер је Божовић већ извршио три измене. На Карабурми је после још једног бруталног старта Савића, повређен Виеира, али то је регуларно и нормално када је Звезда у питању. Глођовић је пропустио чисту прилику за директан црвени картон.

Оно што забрињава јесте Звездина одбрана. Несхватљиве грешке у елемнтарним стварима. Кардиналне грешке у додавању, постављање трагично. Иако је ово четврти дуел у којем силом приликам играју четврти различити тандем, ово не сме да се догађа ни петлићима. Управо је одбрана велика главобоља за Божовића.

Најлепши детаљ утакмице у Горњем Милановцу!

_BTS5967

Индивидуални учинак

Дамир КАХРИМАН– Капитен Црвене звезде на овом мечу скоро да није имао посла. Две најопасније прилике домаћих су завршиле на пречки и стативи, а оба пута наш голман није могао да уради ништа како би боље интервенисао.

Милош ЦВЕТКОВИЋ – Одиграо само првих 45 минута, али је и то било довољно да покаже недостатак храбрости у нападу, као и несигурност у одбрани где је једном пред голом олако поклонио лопту противнику и створио зицер шансу. Такође је дозволио превише дугих лопти и претрчавања од стране противничких играча на тој страни терена.

Мамаду МБОЂ – Један од најбољих појединаца у црвено-белим дресовима. Играо је сигурно, самоуверено, био добар у дуелима, покушавао често дугим лоптама да пребаци тежиште на противничку половину. Можемо му замерити само пад концентрације у финишу када је једном испао из игре код контре домаћих у 90.минуту и када је потпуно сам предао лопту у ноге противнику.

Вукашин ЈОВАНОВИЋ – Игра са великом жељом и енергијом, али се увек стиче утисак да изгори у тој жељи. Поново је боље одиграо друго него прво полувреме где је често испадао из формације, излазио доста високо и остављао непокривен простор иза својих леђа, а на средини терена грешио у пасу и отварао простор за контре Металцу.

Луис ИБАЊЕЗ – Већ се показао као велико појачање и поново био најагилнији на терену. У офанзиви се константно понавља, шаље добре центаршутеве, а позади је увек стизао да затвори дуге лопте противника које су прелетале неколико пута Јовановића. Његови слободни ударци су у два наврата прохујали близу противничке стативе. Велики мотиватор, не престаје да мотивише екипу и да стално прича са саиграчима.

Александар КОВАЧЕВИЋ – Морао би више да учествује у офанзивним акцијама, то је нешто што му се одавно замера. Превише је непрецизних дугих лопти слао, губио их на противничкој половини. Што се дефанзиве тиче, помагао је дефанзивцима, затварао простор и ишао у кроекцију у појединим ситуацијама, али се чини да је увек каснио по један корак.

Михаило РИСТИЋ – Играо је 62.минута, покушавао често и соло акцијама и шутевима, али је то остало без ефекта. Приметан је недостатак самопоуздања, делом вероватно и због пропуштеног Светског првенства за омладинце, али играч таквог талента и квалитета се мора истрпети. На овом мечу, по нашем мишљењу био је најбољи појединац Црвене звезде, уз МБођа, па је његова рана измена неочекивана. Ристић је свакако неко ко има снаге да повуче екипу и буде лидер. Верујемо да ће брзо повратити и самопоуздање и као у пролећној полусезони, бити најбољи Звездин играч.

Вукан САВИЋЕВИЋ – Покушавао је да преузме улогу лидера, био растрчан, борбен, али је у нападу бирао лоша решења и доста грешио у примопредаји. Лошије издање него на Карабурми, али радује Вуканово залагање.

Александар КАТАИ – За разлику од утакмица на самом почетку сезоне, јуче није био расположен за игру. Није добијао довољно лопти близу гола противника, није се трудио да се враћа назад, да организује игру. Имао је неколико добрих пасова, али премало да би се нешто променило на терену. Уласком Јовића, и он је заиграо боље. Као да је изгубио мотив после испадања из Европе.

Ненад ГАВРИЋ – Као и Цветковић, одиграо је само прво полувреме за време којег није ништа корисно на терену урадио, осим што се трудио да трчи што више.

Џошуа ПАРКЕР – Овог пута је почео утакмицу уместо Јовића као најистуренији нападач. Неколико лопти је успео да прими на груди, да изнуди пар фаулова, али ништа више. Није био лош као што нас је навикао, али није ништа ни урадио да покаже напредак. У сваком случају, узео је Јовићу место беспотребно и делује да је Звезда са играчем мање када је он на терену.

Марко ПЕТКОВИЋ (од 46.минута)  – Одиграо је друго полувреме, био доста агресивнији од Цветковића, али је доста грешио. Често је ишао у соло продоре који нису имали ефекта. Повреда и дуга пауза су оставиле трага и сигурно је да ће временом бити бољи.

Идан ВЕРЕД (од 46.минута) – Уведен са циљем да размрда екипу, да је покрене у другом полувремену, али није успео. Његова брзина и дриблинзи не долазе до изражаја због физичке неспремности, тако да ове партије нису релевантне за његову оцену. Надамо се да повреда није озбиљнија.

Лука ЈОВИЋ (од 62.минута) – Одиграо последњих пола сата, играо у нападу поред Паркера. Имао две добре прилике, два добра шута главом, поново се добро кретао и константно тражио лопту у нападу. Дефинитивно би требало да буде први избор у нападу, са Виеиром.

Миодраг Гроф Божовић – Од Божовића се очекује све и свашта. Репутација и име које је [simos_review] изградио распламсали су Звездине жеље. Као што није крив био Ненад Лалатовић, није ни Миодраг Божовић. Звезда има лимитиран тим, а од њега се очекује пуно. Донекле, на моменте је видљиво шта жели од тима, али то нема ко да спроведе. Опет, са оним што има мора да уради најбоље. За мало више од месец дана, није могао да извуче више од ове екипе, а изјава да „Европа није приоритет“ је истина због чега је доведен Божовић и какве су амбиције клуба. Протекли зимски прелазни рок је урађен благо речено катастрофално. Доведени су појединци који су брука и срамота по фудбал на Мадагаскару, без индиција о омаложавању земље и квалитета фудбала исте. Као такав, летњи је требало да буде генерални, надоградња, али пуно буке. Мирко Иванић, Мијат Гаћиновић, Родић, многи нападачи… Божовић није добио никога. Изаћи са тимом који је препун рупа, који је крпљен, лимитиран, прављен на компромису и који тавори у амбису својих очекивања пред екипу која је финансијски невероватно испред, која у својим редовима има играче из Русије, искусне репрезентативце са Истока, квалитетне појединце чији су трансфери милионски а Звезда заради за прелазни рок 800.000 евра је пандан бусању у груди без покрића. Ипак, ангажовање Вереда, Виеире, Ибањеза дају наде. Божовић није могао да исправи криве Дрине и промени системску грешку за тако мало времена, али верујемо да је објаснио играчима колико су пута за 190 минута против Каирата испали на дупли пас, а колико су грешака направили за два кола Суперлиге против ОФК београда и Металца.

За крај, у анкети изаберите по вашем мишљењу, најбољег играча Црвене звезде на мечу у Горњем Милановцу.

[advpoll id=“46″ title=“Анкета“ width=“270″]

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

Leave a Comment