Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатКонференције за медијеНајновијеФудбал

Божовић и Катаи пред Раднички

У Медија центру стадиона „Рајко Митић“, у четвртак, 30. јула, одржана је конференција за медије посвећена 3. колу Суперлиге.

Шеф стручног штаба, Миодраг Божовић, у првотимац Александар Катаи, изнели су своја очекивања пред ову, за Црвену звезду јако важну утакмицу, што је одмах потврдио и Звездин тренер.

– Утакмица нам је веома важна. Неће бити нимало лако зато што је Раднички у прва два кола приказао изванредан фудбал. Чак су утакмицу, коју су играли у Чачку, а коју су изгубили, одиграли боље него наредну, против ОФК Београда. Можда ће овим мојим спољним непријатељима ово звучати глупо, али то је заиста тако. Имали су доста шутева на гол, добре прилике, а изгубили су. То је искусна екипа која зна шта хоће. Не смемо да се опустимо нити једног момента, за нас је важно да победимо како би сви ови који нас критикују и који сваки дан измишљају нове афере, мало смирили – рекао је Божовић.

Нова Звездина „десетка“, Александар Катаи, очекује бољу утакмицу себе и свопјих другова, у односу на ону која је одиграна у Горњем Милановцу.

– Очекује нас тешка утакмица. Мислим да можемо да победимо и да се вратимо. Наше је да дамо максимум, и желим ово приликом да позовем навијаче да дођу у што већем броју, и пруже нам подршку. Очекујем и да будемо ефикаснији. Не могу никога од саиграча да кривим због тога што нисмо успели да постигнемо много голова, осим самог себе, али верујем да нам је наредна утакмица прилика да поправимо утисак – речи су Катаиа.

„Гроф“ је истакао да је у свакој нормалној лиги сасвим очекивано и разумљиво да клубови играју нерешено или изгубе.

– Где год да сам радио, сасвим је нормално било да неко игра нерешено, или да изгуби. Једино је овде, а не знам због чека, то смак света. Тек је друго коло, и све то је много чудно за мене. Људи који се разумеју у фудбал, а мислим на људе из Курира, Блица, Информера, урадили су ми личну статистику. Што се тиче мене лично, статистика је до сада катастрофална. Пише се као да смо на крају, а ми тек на почетку – рекао је Божовић, који сматра да Звезда има квалитет да се бори за прво место.

– Оног момента када преузмете клуб, као тренер, без обзира шта затичете, више нема кукања. Ја тврдим да имамо квалитет и да ћемо све учинити да будемо први. Имали смо објективне потешкоће због каснијег доласка многих играча. Мислим да смо се комплетирали, евентуално нам недостаје још један играч, највише двојица, и мислим да можемо да се боримо за титулу. Свака екипа улази у форму након што одигра четири утакмице, и очекујем да полако почнемо да је подижемо. Што се играчког кадра тиче, тренутно су повређени Орландић и Рендулић. Орландић се јуче повредио на тренинигу, незгодно је стао и сам себе повредио. Рендулић ће бити здрав за два-три дана. Остали сви тренирају, неко је у мањем, неко је у већем интензитету тренинга. Луковић је био на контроли код доктора који га је оперисао, и за две недеље ће моћи да се укључи у екипу – рекао је Божовић.

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

Leave a Comment