Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћа такмичењаКошаркаНајновије

Лазић: „Да поновимо успехе из прошле сезоне, најмање…“

Ускоро и шампиони пале моторе… После најбоље сезоне у историји клуба и три освојена трофеја – АБА лиге, Суперлиге и Купа Радивоја Кораћа, као и пласмана у Топ 16 Евролиге, кошаркашима Црвене звезде следећа сезона ће бити неупоредивио тежа, јер су пред себе поставили велика очекивања и бреме успеха.

Црвено-бели 10. августа почињу припреме за сезону 2015-2016. По обичају, играчи ће најпре у специјалистичкој ординацији „Вита Максима” урадити комплетне лекарске прегледе и медицинска тестирања, а од 11. августа кренуће са тренинзима. Тренер Дејан Радоњић ће, за разлику од претходних година базични део припрема уместо на Залтибору одрадити у Београду.

Већ сада је познато да ће црвено-бели учествовати на турниру у Краљеву, који ће се одржати 12. и 13. септембра, а осим Звезде на овом турниру играће Мега Лекс, солунски ПАОК и турски Трбазон. Изабраници Дејана Радоњића учествоваће и на веома јаком турниру у Задру од 24. до 27. септембра, где ће играти чак пет еврологашких екипа. Звезда је смештена у Б групу заједно са Дарушафаком (утакмица на програму 25. септембра) и Фенербахчеом (утакмица на програму 26.септембра), док ће у А групи бити Олимпијакос, минхенски Бајерн и Задар.

Последњег дана турнира, 27. септембра играће се утакмице за пласман. Такође, црвено-бели су заказали још једну пријатељску утакмицу против бундеслигаша Крејшајм Мерлинса, која је на програму 17. септембра у Београду, а у наредном периоду биће познати противници за још неколико контролних мечева који су у плану.

– Једва чекам да се поново окупимо, никад нисмо имали дужи одмор у последњих пар година. Фино смо се одморили, напунили батерије, време је да кренемо из почетка – каже за “Спорт” један од најискуснијих у тиму са Малог Калемегдана Бранко Лазић.

Нова сезона донеће и малтене потпуно нови састав Црвене звезде.

– Да, екипа ће претрпети бројне измене. Остало нас је петорица-шесторица од прошле сезоне, биће доста нових играча… Видећемо ко ће нам се прикључити из младог тима и ФМП, ко ће доћи од странаца… У сваком случају, надам се да ћемо поново саставити добру екипу, која је кадра да понови успехе из прошле сезоне.

Да ли Бранко заиста мисли да је то могуће?

– Зашто да не!? Уосталом, могуће је да резултати буду још бољи него лани, а минимум је да поновимо прошлу сезону – оптимистички поручује поуздани бек Звезде Бранко Лазић.

Ко ће Лазићу највише недостајати од саиграча који су напустили Звезду?
– Сви! Баш сви! Не могу да издвојим било кога, јер смо стварно баш били као браћа, као породица, како на терену тако и ван њега. Стварно смо имали праву хармонију…

Напомена: Текст преузет са сајта „Новости“.

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

Leave a Comment