Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновијеТрансфери

Никола Калинић у Фенербахчеу за милион евра!

Репрезентативац Србије и кошаркаш Црвене звезде, Никола Калинић нови је играч турског Фенербахчеа, чиме је окончана вишенедељна сага. Црвеној звезди ће припасти милион евра од трансфера. Клуб је званично потврдила трансфер.

Калинић је прошле сезоне био један од кључних играча у најбољој сезони КК Црвена звезда и освајању три трофеја. Са репрезеннтацијом је освојио сребро на светском првенству. након чега је из Радничког из Крагујевца прешао у Црвену звезду. Наступао је још за Спартак из родне Суботице и за Војводину из Новог Сада. У Евролиги је просечно бележио 9 поена, уз 4 скока и две асистенције у просеку.

Калинићев одлазак је четврти. Чарлс Џенкинс је отишао у Армани, а Боби Марјановић у Сан Антонио, док је клуб напустио и Маркус Вилијамс.

Калинари, хвала ти на свему! Желимо ти све најбоље!

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

5 comments

Estrella Roja јул 31, 2015 at 18:31

Bobi,Vilijams(praktično je bivši),Dženkins i sad Kalinić.Četiri glavna strelca – igrači zbog kojih smo igrali drugu fazu Evrolige i zbog kojh smo osvojili triplu krunu.S druge strane,Lazić,Cirbes,Dangubić i Tejić ostaju da brane trofeje uz verovatno dva crnca koji treba da dokažu u Zvezdi.Prosudite sami dokle ćemo stići.Cedevita se opasno pojačava,Cibona takođe, a ako nam je satisfakcija da budemo ispred raspalih grobara,onda nek nam je Bog u pomoći.Nema domaćih opcija ni u tragovima,bojim se da će Kešelj i Štimac biti maksimum što može da se izvuče.
Čitam neke botovske komentare sa drugih sajtova tipa ‘shvatiteda ne igramo u Areni,te da nam je izvor prihoda sužen’.Sve je to u redu,ali ako već ne želite da napravite iskorak u Evropi ili makar da ponovite prošljogodišnji relativan uspeh(smatrao sam da je dovedena dobra četvorka na vreme,sigurno bi išli i dalje od top 16) plasmanom u drugu fazu Evrolige,čemu onda učešće u tom takmičenju.Ako su Čović i njegova familija dostigli zenit u svom vođenju kluba i osećaju zamor,pa nisu rođeni na toj funkciji.Povlačenje iz kluba nije smak sveta,a i ja sam navikao da nam Čović bude uglavnom protivnik na terenu ili van njega,nažalost iskustvo mi daje potvrdu mojih otvorenih rezervi prema njegovom rukovođenju našeg kluba.Postoje neki klinci – navijači koji mu daju natprirodna svojstva jer je,tobože,uništo grobare.Bojim se da instant uspesi ne mogu nadomestiti izgrađen sistem koji traje decenijama,a ja taj sistem ne vidim u njegovim potezima.
I nije ovo lament nad odlaskom Kalinića,realno nisam se nešto preterano vezao za njega,ali u pitanju je princip koji je narušen.Narušen je time što je dato na znanje da je sve i svako za prodaju.Mitrović,Cirbes i Dangubić jednostavnoo nemaju ozbiljniju cenu jer bi i oni bili prodati.Nisam optimista za budućnost KK Cvena Zvezda.

Reply
Dr Mr авг 1, 2015 at 08:58

Druze, ne slazem se sa tobom. Prodali smo igraca za 1000000e, sto nije zabalezeno u skorijoj istoriji kluba. Za te pare nema ko nije na prodaju, zar ne ? Sa druge strane, cak 6 igraca koji su sa reprezentacijom do 20 godina prvaci treba da dobiju neke minute u prvom timu zar ne ? Prvenstveno u ABA ligi… Pa i sam Klinic je prvo dve godin igrao u Vojvodini samo nasu ligu, kao klinci u FMP-u, a zatim u Radnocnom jednu godinu i onda je odao kod nas i prosle godine je zablistao. Mislim da je to ispravan put i za ovu decu od 20 godina. Za amerikance se znalo da idu na kraju sezone, za Bobija takodje, ja licno bih voleo da i Blazic ode i da ovi mladi igraci dobiju vise prostora u igri, uz dovodjenje 3 dobra amerikanca koji ce da povuku u EL, gde ce ovi klinci steci neprocenjivo seniorsko iskustvo i gde ce rasti kao igraci…

Reply
Estrella Roja авг 1, 2015 at 20:57

Milion evra,nešto sumnjam da smo dobili toliki novac,a i da jesmo – ko će nam garantovati da će biti uložen u igrački kadar.Čović je pre prodaje Kalinića,gotovo da je bilo izvesnije da on ostaje,izjavio da nam je budžet negde preko 5 miliona evra.Zar to znači da nam je danas posle njegove prodaje budžet porastao za taj milion,čisto sumnjam.
Drugo,u svom postu sam akcenat bacio ne toliko na prodaju jednog bitnog igrača koliko na sveprisutniji trend odlaska svakog igrača za koga neko ponudi izvesnu sumu.Ako je već planski bio odlazak Bobija i Amerikanaca,inače glavnih igrača,zar nije bilo logično zadržati igrača koji je odmah iza njih po učinku,ako ne i podjednako vredan,Šta više,Kalinić je imao ugovor na još dve godine i zar nije bilo bolje da je otišao sledeće sezone,posle predstojeće gde je mogao biti prvi igrač našeg tima.Statistika bi gotovo sigurno bila popravljena a vrednost njegova,takođe,bila bi u porastu.Ovako i da dovedemo 3 NBA igrača,što je u domenu fantazije,opet bi imali problem njihovog uklapanja u tim.Ne verujem da Lazić i Mitrović mogu da budu neke vođe na terenu,još manje verujem da to mogu biti Dangubić i Tejić.
Još nešto,nama su potencijalna domaća pojačanja ostala nedosanjani san.Jokić,Milutinov,Nedović,Kuzmić etc. ostaše samo pusti san..a realno nema više domaćih solidnijih opcija,osim ako ne želiš tviteraša Kešelja u tim ili srčanog ali ne i košarkaški inteligentnog Šimeta.A klinci,ne treba ih glorifikovati jer su u periodu kad treba da se dokazuju u seniorskoj košarci.Iskreno,ne vidim nekog talenta kao što je bio Šarić u Ciboni.Tako da je upitno koliko neko od njih može pomoći Zvezdi u Evroligi.Usput,voleo bih da Jaka ostane pa makar bio peti stranac,naša liga kreće,valjda,od marta a do tada će se iskristalisati ko nije za Zvezdu.

Reply
Luka јул 31, 2015 at 18:05

Je l’ Vilijams sigurno napustio klub?

Reply
Estrella Roja јул 31, 2015 at 18:40

Čeka se dodatna analiza rezultata,međutim,već sada mu ne gine suspenzija od minimum tri meseca,pa se iz toga da zaključiti da je Vilijams,na moju žalost,već otpisan za Zvezdu,i ne samo Zvezdu.

Reply

Leave a Comment