Moja Crvena Zvezda
FeaturedВажноКошаркаНајновијеТрансфери

„Бејби Шек“ у Звезди и званично! Најтежи заменио највишег!

КК Црвена звезда Телеком ангажовао је звучно појачање на позицији центра за наредну сезону које би требало адекватно да замени Бобана Марјановића. Реч је о некадашњем грчком репрезентативцу и бившем центру Макабија Софоклису Скорцанитису.

Софоклис Скорцанитис рођен је 22. јуна 1985. године, а са црвено-белима је потписао уговор на годину дана. Скорцанитис се играчки развијао у солунском Ираклису за који је у првом тиму дебитовао са само 15 година. Бранио је боје Кантуа, Ариса, а потом је четири сезоне носио дрес Олимпијакоса. Играо је и за Панатинаикос и у два наврата за Макаби из Тел Авива. Са вишеструким шампионом Израела освојио је титулу права Европе 2014. године, а у сезони 2010/2011 био је изабран у иделану петроку Евролиге. Освојио је три титуле шампиона и четири национална Купа са Макабијем, као и шампионски прстен АБА лиге. Био је првак Грчке са Панатианикосом, а са Олимпијакосм је освојио грчки Куп. Са репрезентацијом Грчке освојио је сребрну медаљу на Светском првенству 2006. и бронзану медаљу на Европском првенству 2009. године.

Прошле сезоне у дресу Макабија из Тел Авива у Евролиги је на 26 утакмица просечно бележио 6,7 поена и 2,4 скока по мечу.

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

Leave a Comment