Moja Crvena Zvezda
ВажноКошаркаНајновијеТрансфери

Биг Софо покренуо експлозију: Прајс друго појачање?

Ентони Џордан Прајс (1.88, 28 година) нови је плејмејкер КК Црвена звезда, објавио је Б92, али и неколико страних портала и новинара.

После шест година у НБА, Прајс долази на Мали Калемегдан и друго је појачање Црвене звезде после Софоклиса Скорцијанитиса. Он је у преговорима са нашим клубом већ неколико недеља, а према информацијама које је пласирао недавно Дејвик Пик, Прајс је одбио два пута наш клуб.

Прајс је прошлу сезону започео у Кливленду, наставио у Индијани, да би сезону завршио у Финикс Сансима након што није обновљен уговор од 10 дана у марту. За Индијану је одиграо 10 утакмица, и за 19 минута проведених на паркету бележио 10.5 поена и 2.7 асистенција, у Кливленду и Финиксу је имао малу минутажу. У каријери је наступао за Индијану, најбољу сезону у каријери имао је у Вашингтону, а наступао је још и за Минесоту. Долази са истог колеџа одакле и Маркус Вилијамс, Конектикат. На 99 утакмица за Конектикат забележио је 13 поена и 4.7 асистенција по мечу. На драфту 2009 изабран је у другој рунди као 52.пик од Индијане.

У НБА је одиграо 270 утакмица (160 за Индијану) и просечно је бележио 6 поена и 2.2 асистенције за 15 минута. На 25 утакмица је био стартер, 22 за Вашингтон.

ajp

Рођен је 7.октобра 1986. године у Оранџ Ситију, Њу Џерси, а одрастао је у Насау Каунти, Њу Јорку. Његов отац, Тони Прајс је такође био НБА играч.

Прајс је друго појачање, а врло брзо се очекује још два појачања, и тона позицијама два и три. На позицији два помињао се Канингем, док ће место на крилу вероватно бити резервисано за домаћег играча (из више извора помињао се повратак Марка Кешеља).

Дејан Радоњић припреме почиње 10.августа. црвену звезду су током лета напустили Чарлс Џенкинс (Армани), Боби Марјановић (Сан Антонио), Никола Калинић (Фенербахче), док је Маркусу Вилијамсу истекао уговор и чека се одговор за казну због коришћења недозвољених средстава. Јукон тандем – Вилијамс&Прајс сјајно звучи, ако је могуће.

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

1 comment

Micko авг 3, 2015 at 17:35

Bilo bi idealno kada bi MW ostao, ali videcemo sta ce biti u narednim danima

Reply

Leave a Comment