Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатНајновијеФудбал

Катаи: „Извињам се, навијачима, људима у клубу, саиграчима, стручном штабу“

Након утакмице са нишким Радничким у Црвеној звезди било је бурно. Навијачи су тражили оставке челника, фудбалери су били на удару критика, а шеф стручног штаба Миодраг Божовић нудио је оставку. Међутим, она је одбијена. Три дана касније, уочи тренинга, играч који је могао да буде јунак, Александар Катаи је „отворио душу“. Подсетимо, Нишлије су водиле, Звезда је изједначила, а везни играч црвено-белих није реализовао најстрожу казну (више прочитајте ОВДЕ). Убрзо затим, уследили су и звиждуци са трибина.

– Упали смо у кризу резултата, после утакмица са Металцем (0:0) и Радничким (1:1), а мени је додатно криво јер сам имао прилику да решим утакмицу – признао је Катаи, а затим се још једном извинио.

Извињам се поново, навијачима, људима у клубу, саиграчима, стручном штабу… Наравно да сам желео да донесем преокрет и победу, али шта да се ради. Због тога морамо да пружимо максимум у мечу против Вождовца. Морамо да вратимо поверење које смо већ изгубили.

Колико на играча утиче промашени пенал, посебно у тако важном тренутку?

– Много, али ја морам да се издигнем изнад свега, као и екипа. Нисам ни први ни последњи ко је промашио једанаестерац. Тешко је психички вратити се, али мислим да можем да се издигнемо.

Мамаду Мбођ је на Фејсбуку признао да је био будан до раних јутарњих сати (више прочитајте ОВДЕ). Каква је била ваша ноћ?

– Па нисам баш као он (до 5:45 прим.аут), али сам се до четири превртао. Шта да се ради? Време не могу да вратим и морамо да идемо даље. Ни звиждуци са трибина нису пријали… Надам се да ћемо да све да исправимо против Вождовца, победом. То је једини начин за излазак из кризе.

Проблем и даље представља стварање шанси?

– То је тачно. Стварамо мали број прилика, али мислим да и то може да се исправи. Надам се да ће све да крене на боље.

Против Вождовца ћете имати императив победе, после два ремија. Да ли то може да буде спутавајућа околност или можда додатни мотив?

– Видећемо, али логично је да притисак у Звезди постоји. Он постоји увек, траже се победе, а посебно после два слаба резултата.

Уз то, у корист вам иде и пораз Партизана у Новом Пазару ?

– Наравно да нам одговара, пошто сада имају само бод предности. Ипак, тек је почетак првенства и много тога може да се промени до краја – закључио је Катаи.

Напомена: Текст преузет са Србијаданас.рс.

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

1 comment

dusan авг 3, 2015 at 23:44

kriza rezultata? pa mi, kakav tim, imamo postizemo odlicne rezultate! nemoj da se izvinjavas sto nemas pojma sa fudbalom, za to svakako nisi kriv, ni ti ni vukan, ni andjelkovic, ni cvetkovic, ni tenk, gavric, i mnogi drugi poluigraci. vas problem je sto ste toliko losi da sutra da dobijete ispisnice i ciste papire – niko od vas nikada ne bi nasao klub. onda se postavlja pitanje – a zasto vi uopste imate ugovore? verovatno da biste se talili sa svojim menadzercicima i da biste mogli da tuzite zvezdu kada se ti ugovori raskinu.

Reply

Leave a Comment