Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Одржан састанак ветерана и савета клуба

У четвртак, 6. августа, одржан је састанак Секције ветерана клуба и Савета клуба.

На састанку је размотрена тренутна ситуација у ФК Црвена звезда и усвојени су следећи ставови:

1. Као дугогодишњи чланови клуба који су посветили део живота и велико време напретку клуба изражавамо забринутост тренутним стањем које одликују непотребни притисци на рад клуба у моменту када су расписани општи избори у клубу.

2. УО ФК Црвена звезда је исправно поступио расписивањем општих избора у кратком временском року како би се пресекли сви облици притисака на клуб, управу и играче и како би се проблеми клуба решавали у оквиру закона, статута и спортских прописа, мада сматрамо да је било боље да су избори расписани по завршетку такмичарске сезоне.

3. Позивамо све присталице, симаптизере и навијаче клуба да својим ангажовањем, доласком на стадион и подршком екипи помогну да се успоставе услови за нормално такмичење и да се живот у клубу одвија на законит начин до расписаних избора.

4. Многи наши симаптизери разочарани су што је Црвена звезда протеклих година изгубила доста од своје традиције и својих вредности. Међутим, овим позивом желимо да окупимо све оне који желе да се Црвена звезда врати својим коренима. Црвена звезда мора хитно да успостави секције чланова широм земље али и у иностранству, да окупи људе свих професија, да се поново ближе повеже са Универзитетом у Београду из чијег клуба је некада и настала. У Звезди чланови, присталице и навијачи
никада се нису делили већ су јединствено радили у корист клуба било да су са западне, источне, јужне или северне трибине.

5. Позивамо чланове Управног одбора клуба да наставе да раде до избора у корист Клуба као и чланове који су поднели оставке да заврше своје започете послове и задатке. Позивамо све спортске и државне органе да прате рад клуба и помогну да се он одвија на основама спортских правила и на законит начин.

6. Савет и Секција ветерана осуђују покушаје притиска на клуб који никада нису били део Звездине традиције. Уколико се са таквом праксом настави нестаће оно највредније што је Звезда до сада постигла, завршиће се једна славна историја заснована на јединству хиљада људи, а ми ћемо бити принуђени да се јавно дистанцирамо од клуба зато што он више неће бити оно у шта смо уградили године рада и труда.

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

Leave a Comment