Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатКонференције за медијеНајновијеФудбал

Божовић: „Звезда је симбол Србије, никад неће пропасти, никад!“ (ВИДЕО)

Данас је одржана конференција за медије у ФК Црвена звезда, а повод је утакмица која се игра против Вождовца, у недељу од 17 сати.На конференцији новинарима са обратио Миодраг Божовић.

– Једна од најважнијих утакмица, због свих дешавања и две нерешене за редом. Отишли су неки људи и због вас, јер сте шкрабали, писали сте лоше о Звезди, желели сте крв и главе. И надам се да ћемо победити у недељу, и да ћемо ући у серију победа, јер ће вам бити жао. Не знам за кога навијате, ни за кога пишете, али биће вам жао. Људи који су овде радили су отишли, делом и захваљујући вама који седите овде, јер сте писали лоше о Црвеној звезди. Част изузецима, и њима се извињавам. Хтели сте нечије главе, то сте и добили. Надам се да ћемо победити у наредној утакмици, као и све утакмице након ње. Звезда ће све урадити да направи добре резултате и неки од вас ће бити страшно тужни због тога. То је моја најава за следећу утакмицу, a о натписима медијима, има једна изрека: пси лају, каравани пролазе – био је оштар Божовић.

Марко Петковић се након тешке повреде полако враћа, добија све више минута и, како и сам каже, очекује да се у наредном периоду поправи форма како целе екипе, тако и њега.

– Чека нас јако тешка утакмица јер имамо иза себе два ремија, и биће заиста тешко да победимо, али, верујемо у победу. Одиграо сам 90 минута од повратка на терен. Очекујем боље партије када будем имао још минута у ногама. Ја ћу се трудити, као и до сада, да сваку утакмицу одиграм максимално – јасан је Петковић.

По први пут откада је дошао у Црвену звезду, Миодраг Божовић ће имати већину играча на располагању.

– Мислим да моја екипа има квалитет, али потребно јој је време да почне да игра и побеђује. Нисмо имали много времена за неко велико уигравање, али, екипа је млада, јако млада. Квалитетна, али млада. Немам проблема са саставом, само је Орландић повређен, остали су здрави. Наравно, и Луковић још није спреман да би заиграо, али сви остали су или потпуно, или скоро потпуно спремни. Вождовац има искусне играче који су међу бољима на својим позицијама у лиги. Екипа су која зна шта хоће и коју тренира талентован тренер, и мислим да нам неће бити лако – рекао је Божовић, а потом се, на инсистирање новинара, осврнуо на своје уводне речи.

– Нисам оптужио медије за све, већ сам рекао да се добар део овог што се десило, десило захваљујући вама. Испали смо у јулу из Европе, истина, али од боље екипе од нас. Каират је много боља екипа од нас. Што се тиче шампионата, прошла су три кола. Екипа игра лоше. И то је моја одговорност. И ви бисте волели да су мене сменили, али нећу да идем. Оставку сам понудио, али после свега што се десило, немам права да одем. Али, уједно сам и спреман за то. Но, у овом тренутку не би било ни лепо, ни културно ни добро за Звезду да ја одем. Мислим да смо и ја и играчи свесни ситуације. Знамо да само добрим играма и победама можемо да смиримо ситуацију. Неће Звезда пропасти. Звезда је синоним Србије, без обзира колико се то некоме свиђа или не, Звезда има највише навијача у Србији. И нико неће дозволити да Звезда пропадне, нити ће Звезда пропасти. Можда неки желе да комшији цркне крава, али ко се последњи смеје, најслађе се смеје – рекао је Божовић, и још једном појаснио да се ни најмање не каје што је преузео Црвену звезду.

– Не кајем се. Много ми значи подршка навијача, и та подршка се осећа. Није баш весела атмосфера, али тренира се нормално, и мислим да екипа мора да одговори победама. У сваком клубу су најважнији играчи. Мислим да и они схватају да је ово тренутак када би многи волели да затворе стадион, а то је почело још 1991. године. Од тада многи желе да овај стадион затворе, али овај стадион се неће затворити никада. Данас сам видео један наслов „ко ће угасити светло?“. Да вам кажем, светло ће угасити Столе, али данас када завршимо тренинг. И знам да би волели и да ја одем, али нећу. Остајем, и ја ћу да гасим светло – нашалио се Божовић.

Повезане вести

4 comments

MILAN KG авг 7, 2015 at 22:40

lesinari kruze cejaku nasu „smrt“,bankrot… ZVEZDA nestati nece bezobzira na sve svim silama na titulu!!!!!!! u imat bandi iz JSD i njihovim novinama.

Reply
mm авг 7, 2015 at 22:30

E za ovo ti svaka cast!

Reply
otpisani101 авг 7, 2015 at 19:46

bravo grofe…sada si pravi grof…kada se i lukovic prikljuci ekipi sa plavsicem i micelom,bice to prava zvezda…i da usput kazem da za mene licno je sever bio,sada je i uvek ce biti simbol crvene zvezde…to sto sam ja protiv samoizabranih vodja na severu ,ne znaci da sam protiv celog severa…o covicu mislim sve najbolje ali fudbal i kosarka su 2 potpuno razlicita sporta…u kosarci godinama nismo osvajali nista ,pa se nije nesto spektakularno dogadjalo i nije bilo nekih burnih dogadjaja…covic kada je preuzeo kosarkaski klub nije osvojio odmah titulu,nego posle 3 godine…vi sto zelite covica za presednika fk…da li mislite da ce covic ako ne osvoji 2 godine titulu preziveti na mestu presednika fudbalskog kluba?…ja vam tvrdim da nece izgurati ni dve godine bez titule…

Reply
aaaaaaaaaaaaaa авг 7, 2015 at 13:45

GAZIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII

Reply

Leave a Comment