Moja Crvena Zvezda
ВажноНајновијеОсталоФлорбол

Црвено-бели заузели 9. место на београдском турниру

Последњег такмичарског дана на међународном турниру у флорболу који је окупио 14 клубова са разних страна Европе, екипа Црвене звезде савладала је чешки Флорец из Брна бољим извођењем пенала, након што је меч завршен резултатом 3:3 за освајање деветог местa.

Давид Вучковић је у осмој пенал серији савладао противничког чувара мреже, а противнички играч је погодио пречку, па су црвено-бели на крају заузели девету позицију.

Шампион Србије је на Белгрејд опену одиграо шест утакмица уз учинак од три победе, једног ремија и два пораза, што је на крају било довољно за 9. место. Трофеј је освојио фински Пухапуси тријумфом од 8:5 против швајцарског Давос Енцијанса у финалу. На тај начин прекинута је четворогодишња доминација шведских клубова, који су редовно освајали пехаре на претходним турнирима. Швеђани су имали окршај у мечу за треће место, где је тријумф однео Линчепинг против Зенита резултатом 4:3.

Остаће забележено да је екипа Пухапусија из Финске забележила свих седам победа у освајању трофеја, али је само Звезда против њих поражена минималним резултатом (3:4) у групној фази. Црвено-бели су тада испустили предност у последњих 45 секунди. Остали тимови против Пухапусија су поражени разликом која је износила од два до 11 голова.

Ево и свих резултата последњег такмичарског дана:

Полуфинале

Давос Енцијанс – Зенит 3:2

Линчепинг – Пухапуси 1:3

За 13. место

Партизан – Громови Бањалука 6:5

За 11. место

Зеленци – Арес 94  3:2

За 9. место

Флорец Брно – Црвена звезда 5:6

За 3. место

Зенит – Линчепинг 3:4

Финале

Давос Енцијанс – Пухапуси 5:8

zzzzzzzzz puuh1

Најбољи поентери турнира

18 – Александер Јашка (Чепинг)

17 – Јоаким Барк (Чепинг)

16 – Оли Рине (Пухапуси)

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

Leave a Comment