Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Терзић: „Желим да оставим Звезду као прву на табели, да победи у дербију“

ЦРВЕНА звезда је преокретом против Вождовца (3:2) и освајањем три бода за мрвицу смирила буру и хаос настале после низа оставки еминентних чланова Управног одбора и одлуком о расписивању општих избора у клубу 15. септембра. Чак су и навијачи повукли ручну после оставке генералног директора Звездана Терзића и на неки начин дали легитимитет тим одлукама УО.

После бурних седам дана, председник клуба Светозар Мијаиловић истиче да клуб и без половине управе и даље колико-толико нормално функционише.

– Најрадије бих да новинари имају вести са терена и да то доминира у јавности. Међутим, све ово што се у последње време дешава интересује целокупну јавност. Руководство Звезде донело је одлуку да се 15. септембра распишу избори и то је једини демократски чин са циљем да се на такав начин превазиђу сви проблеми који су оптеретили рад клуба. Оно што је битно и на чему је велика одговорност свих људи којима је Звезда на срцу, јесте да се све ово не одрази ни на који начин на пословање клуба, рад и игру тима. У том погледу све функционише нормално. Целокупна јавност може бити уверена да ово што се са сада ради у Звезди одговара ономе што смо се договорили и као програм дефинисали на последњој скупштини – истакао је Мијаиловић.

Звезди „не виси“ потписивање већ договорених уговора са „Телкомом“ и „Гаспоромом“.

– Завршне активности су у том погледу при крају. Ништа од онога што је презентирано јавности неће бити промењено.

Управни одбор је у саопштењу навео да су обезбеђена средства за играчки погон до краја године.

– Играчи су потписали уговоре са клубом и све обевезе морају бити измирене. Кроз уговоре које смо потписали и које ћемо потписати затварамо ту конструкцију. Читав систем прихода који смо планирани усмерен је на то да се тај део финансија регулише.

Председник је и сам прочитао неке инсинуације да ће се променити структура функционисања и да ће неки повериоци покренути иницијативу за стечајни поступак.

– Немамо никакве информације везане за то. Вероватно неки повериоци изражавају нестрпљење актуелном ситуацијом. Међутим, начин реализације наших обавеза према њима биће испоштован. Озбиљан смо клуб и сви договори који су постигнути биће намирени, како они који су везани за ову гарнитуру тако и за ону која нас наследи. Преузете обавезе се не могу поништавати.

Навијачи су на мечу против Вождовца имали само једну поруку за управу.

– Не бих коментарисао навијаче.

Министар полиције Небојша Стефановић нагласио је да су надлежни државни органи ушли у све клубове. Мијаиловић истиче да у Звезду у последње време полиција није долазила:

– Полиција је, не тако давно, годину и по дана била у нашем клубу. Врата су им увек отворена. Ако има потребе и ако је таква процена, нема никаквих сметњи да све оно што се у клубу ради буде држави доступно.

Иако избори нису још расписани, већ се спекулише у јавности ко би могао на чело Звезде. Мијаиловић је неформално потврдио да није заинтересован да се кандидује од 15. септембра.

– Не бих то коментарисао из простог разлога што је чином расписивања избора све речено. Све инсинуације на ту тему нису корисне. Надам се да ће пријавити људи који желе и могу да буду у функцији свега онога што је Звезда усвојила под стратешким програмом.

Звезда је победила Вождовац, расположење пред Чукарички је за нијансу боље.

– И победа и пораз и добра и лоша игра су саставни део спорта. Свака победа ствара позитивно расположење. Стварање једног тима није тако једноствано, ни лака ствар. Потребни су и време и стрпљење. И атмосфера је један од значајних сегмената успеха. Ако се она створи, осећа и направи у садејству са навијачима који бодре клуб, онда је сваки циљ достижан – уверен је председник црвено-белих.

Дуел Звезде и Чукаричког на програму је у среду од 19.00 часова на стадиону „Рајко Митић“. Улазнице се продају по цени од 200 („север“), 400 („исток“) и 500 динара („запад“) динара.

Напомена: Текст преузет са Новости.рс.

ТЕРЗИЋ: НОВАЦ ОД БОГАТИХ ПРИЈАТЕЉА
ГЕНЕРАЛНИ директор у оставци Звездан Терзић гостујући у понедељак на Н1 телевизији овако је објаснио откуд му 20.000 евра којима је наградио играче за победу над Вождовцем:
– Имам богате пријатеље. Говоре ми да треба да оставим Звезду у што бољем стању. И желим да својим наследницима оставим стабилну Звезду, која ће бити прва на табели, да победи на дербију 12. септембра.

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

2 comments

dejo авг 15, 2015 at 16:40

http://www.srbijadanas.com/clanak/ni-piksi-ni-dejo-luka-jovic-prvi-fudbaler-zvezde-koji-je-devojku-doveo-na-zabranjeno-mesto jedna zanimljivost za nasu Crvenu Zvezdu ,licno mislim da nije ovo trebao da radi ni ovaj igrac to ako nisu to napravili najbolji igraci koje ikad je imala nasa Crvena Zvezda zasto bi to i ovaj igrac to napravio

Reply
kiza авг 10, 2015 at 22:54

terzo vrati se

Reply

Leave a Comment