Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатКонференције за медијеНајновијеФудбал

Божовић и Грујић пред Чукарички: „Нисмо задовољни одбраном, проблем у читавој екипи“

На конференцији за медије пред утакмицу са Чукаричким новинарима се обратио шеф струке Миодраг Божовић.

“ Неће бити лако, надамо се победи пред својим навијачима и на свом стадиону. Нисмо задовољни оним што смо показали у одбрани, али проблем је у читавој екипи, сви нападају и сви се бране. Умеју да играју на овом стадиону, овде су претходне сезоне освојили Куп, а Звезди су такође узели бодове. Мислим да њихово испадање из Европе није реалан показатељ квалитета Чукаричког. Матић је један од најбољих играча у лиги. Павловић је дао четири гола и он је једна од јачих карика екипе, али, ако мислимо да направимо нешто у овом шампионату, морамо прво да исправљамо ствари код себе. Без обзира на све и уз дужно поштовање, нећемо се прилагођавати Чукаричком. Играмо на свом терену и покушаћемо да играмо своју игру. Неће нам бити лако, али трудићемо се да искористимо своје предности, али ако мислимо да победимо морамо да мислимо на себе“ рекао је Гроф и окренуо се играчком кадру.

Један од најбољих актера утакмице са Вождовцем, Марко Грујић, очекује још једну добру партију екипе.

– Чукарички је стварно добра екипа, што показују већ дуже време. Биће нам тешко, али наравно да очекујемо победу пред нашим навијачима. Пријају ми похвале које стижу од пријатеља и медија, али ја настављам да радим на тренинзима као што је то био случај од мог повратка са првенства света. Трудим се да се наметнем и дам допринос екипи – јасан је Грујић.

Екипа са Бановог брда уме да казни грешке противника, па ће одбрана Црвене звезде бити на посебном тесту.

– Чукарички, као и многе екипе овде, има одличан контранапад. Лакше је и њима да се бране и нападну нас из контре, него да нас перманентно нападају и врше пресинг. Нисмо задовољни оним што смо показали у одбрани почетком овог шампионата, али проблем није само у одбрани него у читавој екипи, јер се читава екипа брани и читава екипа напада – објаснио је Божовић, а потом се осврнуо и на ситуацију у играчком кадру.

„Размишљали смо да Виеира и Јовић играју заједно, али Виеира није 100% спреман. Јовић и Виеира могу да играју заједно, у систему 4-4-2. У неком другом систему је то теже, јер Јовић није играч који функционално може да изнесе играње на бочној позицији, где је потребно много више трчања и играње у оба правца. Слично важи и за Хуга, који није још довољно спреман. И даље је у фази опоравка након повреде из меча са ОФК Београдом, и претходну утакмицу је играо под инекцијама.

А о здравстеном стању играча, Божовић је рекао да се Матос и Рендулић још увек нису опоравили од повреда и одговорио на питање о играма Катаија.

– Није спреман Матос, Рендулић има оток на нози, нисам сигуран да ће бити спреман, неизвестан је. Очекивали смо много више од Катаија, али можда му смета температура.. полу у шали, полу у збиљи. А опет, на Врачару је постигао изједначујући погодак. Све ове утакмице играмо на веома високој температури, и постоје играчи којима то смета.

Доналд?

– Требало би данас или сутра да се заврши са Доналдом и да потпише уговор.“

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

1 comment

dejo авг 11, 2015 at 18:41

Moja preporuka ti je za sastav nase Crvene Zvezde formacija 4-3-3 Rajkovic ,Plavsic ,Pavicevic ,Lukovic ,Ibanjez ,Grujic ,Jovanovic ,Vered ,Ristic ,Jovic i Vieira ,to je neka moja preporuka za trenera nase Crvene Zvezde sastav ,sad bih nesto napomenuo nasoj Crvenoj Zvezdi ne trebaju igraci koji grijese kod golova zna se dobro na koga mislim Petkovic i Mbodj zato ih i nisam stavio u sastav nase Crvene Zvezde protiv Cukarickog na nasem stadionu Grofe i natjeraj sve igrace nase Crvene Zvezde da prave presing na protivnickoj polovini vec i jos nesto da kada dobiju loptu znaju sto ce sa njom a u suprtnom isto tako moraju Zvezdini igraci da brze prenose loptu sa svoje polovine kad idu put gola Cukarickog da se zna sta i ko radi na terenu ,mislim da je vrijeme da pocne od pocetaka Lukovic uz Pavicevica ,Plavsic koji je dosao da bude iznenadjenje na desnog beka Ristic u spicu uz Jovica i Vieiru ,Jovanovic da ostane na sredini jer je dobar posao napravio na prosloj utakmici uz njega bih dodao Grujica i Vereda ,mislim da na klupi treba da budu Petkovic ,Mbodj ,Katai i da je ono najbolji sastav sto ja predlazem za nasu Crvenu Zvezdu ,sad bih predlozio jednog golmana Crvene Zvezde Kahremana na prodaju ,igrace Crvene Zvezde Petkovic ,Sasa Stojanovic ,Mamadu Mbodj ,Milos Cvetkovic ,Vukan Savicevic ,Dusan Andjelkovic ,Nenad Gavric ,Aleksandar Kovacevic ,Petar Orlandic ,idemo na pobedu nasa Crvena Zvezdo protiv Cukarickog hocemo da vidimo kako nasa Crvena Zvezda gine za svaku loptu i zelimo da vidimo neku novu jaku nasu Crvenu Zvezdu

Reply

Leave a Comment