Moja Crvena Zvezda
ВажноВатерполоНајновијеТрансфери

Денис Шефик у Радничком!

Иако је првобитно легендарни голман, Денис Шефик, најавио да ће завршити каријеру, ипак није. Потрудио се за бомбу прелазног рока – у наредној сезони браниће гол крагујевачког Радничког!

Шефик ће имати двоструку улогу у Крагујевцу, поред тога што ће бити на голу, он ће бити и тренер голмана свих селекција.

Одушевљен сам како су ме људи примили током мог кратког боравка у Крагујевцу. Где год сам се појавио, сви су се понашали према мени као да сам играо за Раднички, а не против њега. Заиста су ме испоштовали више него на било ком другом месту. То је био само додатни мотив, а један од главних разлога је што ћу радити два посла одједном. Стварно се надам да ћу уживати и да ћу допринети афирмацији, како голмана, тако и целокупног клуба – рекао је Шефик.

Дојучерашњи чувар мреже Црвене звезде и један од најзаслужнијих што је тај тим пре две године постао шампион Европе, и у 38. години има мотив да се надмеће у базену.

Увек имам амбиције да будем на врхунском нивоу, да није тако не бих ни бранио више. Раднички је у Србији направио један јако висок ниво резултата који не би ваљало прекинути. Доста тога зависи од клуба, али видећемо, ићи ћемо и на Куп и Првенство, док је у тренутној ситуацији све остало ситуацији недостижно. Био би огроман успех да се у овом стању квалификујемо за Лигу шампиона – сматра нови голман Радничког.

За ово кратко време већ пар голмана Радничког наметнуло се селекторима млађих репрезентативних селекција Србије, а нема сумње да ће још више напредовати уз тренера са готово тридесетогодишњим стажом међу стативама.

У Србији скоро и да нема тренера голмана, па сам одлучио да се опробам у том послу. У Крагујевцу сам видео неколико талентованих дечака, са потенцијалом да постану заиста врхунски голмани, али им недостаје прави рад. То је најбитније, уз жељу за радом и самопоуздање – истакао је Шефик за званични сајт Радниког.

Шефик је за три године у Црвеној звезди освојио шест трофеја – две дупле круне, титулу шампиона Европе и Суперкуп Евеопше и био је један од најзаслужнијих за историјску сезону клуба.

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

Leave a Comment