Butulija:“Domaća titula je prioritet“

Igor Butulija

Rukometaši Crvene zvezde, u potpuno renoviranom sastavu, odigrali su prve kontrolne utakmice na međunarodnom turniru „Banjaluka kup 2011.“ i nakon svega viđenog, trener Igor Butulija može biti apsolutno zadovoljan.

- S`obzirom da su ovo za nas bile prve utakmice tokom priprema, zadovoljan sam igrom. Protiv Izviđača je bilo dobro, protiv Bjelovara još bolje, i smatram da ćemo iz utakmice u utakmicu pružati sve bolje igre. Naš sastav je kompletno nov i zato smo krenuli na mini turneju kako bi smo odigrali što više mečeva i spremno dočekali početak šampionata. Što se tiče igre u odbrani, praktično nemam nikakvih zamerki i vidljivo je da imamo mnogo potencijala. Igrači se odlično dopunjuju, ali u svemu prednjači Petar Pucelj. Dominantan je i igračkim kvalitetom, ali i autoritetom i iskustvom. On u stvari pripomaže i kontroliše saigrače.

O ambicijama u predstojećoj sezoni, Butulija kaže:

- Naše ambicije su isključivo vezane za šampionski pehar u domaćem prvenstvu i izlazak u Evropu. Ubeđen sam da ova ekipa ima kvalitet za tako nešto i zaista sam zadovoljan kako se radi.

Međutim, Igor Butulija mnoge stvari u našem rukometu ne može da shvati, a one se prevashodno odnose na ne postojanje playoff-a u domaćem šampionatu, kao i na odluku RSS-a da Crvena zvezda i Partizan uz Regionalnu SEHA ligu, paralelno moraju da igraju i domaće prvenstvo:

- Bilo bi suludo težiti ka visokim ciljevima na svim frontovima, pogotovu što smo za razliku od ostalih učesnika Regionalne lige u mnogo težem položaju. Razgovarao sam sa ljudima iz Borca i Izviđača koji prosto ne mogu da veruju da u prvenstvu Srbije nemamo play-off i da se ne uključujemo naknadno u šampionat. Samo iz tog razloga, okrenuti smo isključivo borbi za titulu u domaćem šampionatu, a sva ostala takmičenja su nam u drugom planu. I pored svega, moram istaći da je pokretanje Regionalne lige pun pogodak koji će podići interesovanje za rukomet na ovim prostorima.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>