Podeli
Igor Butulija

Rukometaši Crvene zvezde, u potpuno renoviranom sastavu, odigrali su prve kontrolne utakmice na međunarodnom turniru „Banjaluka kup 2011.“ i nakon svega viđenog, trener Igor Butulija može biti apsolutno zadovoljan.

– S`obzirom da su ovo za nas bile prve utakmice tokom priprema, zadovoljan sam igrom. Protiv Izviđača je bilo dobro, protiv Bjelovara još bolje, i smatram da ćemo iz utakmice u utakmicu pružati sve bolje igre. Naš sastav je kompletno nov i zato smo krenuli na mini turneju kako bi smo odigrali što više mečeva i spremno dočekali početak šampionata. Što se tiče igre u odbrani, praktično nemam nikakvih zamerki i vidljivo je da imamo mnogo potencijala. Igrači se odlično dopunjuju, ali u svemu prednjači Petar Pucelj. Dominantan je i igračkim kvalitetom, ali i autoritetom i iskustvom. On u stvari pripomaže i kontroliše saigrače.

O ambicijama u predstojećoj sezoni, Butulija kaže:

– Naše ambicije su isključivo vezane za šampionski pehar u domaćem prvenstvu i izlazak u Evropu. Ubeđen sam da ova ekipa ima kvalitet za tako nešto i zaista sam zadovoljan kako se radi.

Međutim, Igor Butulija mnoge stvari u našem rukometu ne može da shvati, a one se prevashodno odnose na ne postojanje playoff-a u domaćem šampionatu, kao i na odluku RSS-a da Crvena zvezda i Partizan uz Regionalnu SEHA ligu, paralelno moraju da igraju i domaće prvenstvo:

– Bilo bi suludo težiti ka visokim ciljevima na svim frontovima, pogotovu što smo za razliku od ostalih učesnika Regionalne lige u mnogo težem položaju. Razgovarao sam sa ljudima iz Borca i Izviđača koji prosto ne mogu da veruju da u prvenstvu Srbije nemamo play-off i da se ne uključujemo naknadno u šampionat. Samo iz tog razloga, okrenuti smo isključivo borbi za titulu u domaćem šampionatu, a sva ostala takmičenja su nam u drugom planu. I pored svega, moram istaći da je pokretanje Regionalne lige pun pogodak koji će podići interesovanje za rukomet na ovim prostorima.

Podeli
Prethodni članakI Volš na meti Pešića
Sledeći članakTošić napušta Zvezdu?
Rođen onog januara `78 pred početak sezone 1978/79 u kojoj "dragi nam" Partizan jedva opstade u fudbalskoj eliti. Nakon toga učih malo školu, doživeh da moja Crvena zvezda bude šampion Evrope i sveta, završih i faks, pa se i oženih i sada kada se okrenem iza sebe shvatam jednu stvar... Od rođenja mog nije proš`o bez imena tvog ni dan ni godina zvezdo Crvena.

Komentari

2 Komentara na "Butulija:“Domaća titula je prioritet“"