Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Звезда и у Минхену окупља таленте

Кошаркашки клуб Црвена звезда Телеком годинама уназад огромну пажњу посвећује раду млађих селекција и развоју талентованих играча. Потврда доброг и квалитетног рада сваке године долази у виду великог броја Звездиних играча у млађим репрезентативним селекцијама, а упечатљив доказ прошле сезоне је и податак да су црвено-бели објединили титуле шампиона Србије у пионирској, кадетској и јуниорској конкуренцији.

Од овог лета Звезда ће тај рад подићи на још виши ниво. Наиме, КК Црвена звезда Телеком је потписала сарадњу са Међународном кошаркашком академијом у Минхену (IBAM) са заједничким циљем који ће бити усмерен ка професионалном усавршавању младих кошаркаша у том делу Европе.

Идеја да се искористи огромна популарност Црвене звезде у централној и западној Европи и омогући бројним талентима српског порекла који живе не само у Немачкој већ и у Аустрији и Швајцарској да тренирају у систему Црвене звезде. Жеља је да се та мрежа током времена све више шири. Звезда ће имати право првенства у селектирању талентованих играча, међутим треба истаћи да ће та сарадња бити двосмерна па ће и талентовани играчи из Србије бити у прилици да појачају ИБАМ селекцију до 19 година.

Играчи и тренери из Минхена кроз размену ће бити у прилици и да стичу преко потребно искуство кроз систем Прве кошаркашке гимназије – Колеџ Београд и Звездиног развојног тима ФМП-а.

Укључите се у дискусије и посетите наш форум!

Повезане вести

1 comment

dexy122 авг 14, 2015 at 21:45

Ovo zvuci kao Porto u fudbalu. Fantastican skauting. Igraci igraju kod nas, i kada vise ne mozemo finansijski da ih placamo prodamo ih nekom bogatijem klubu. I tako klub samo jaca i taj finansijski limit samo raste. Jedino sto treba je redovna EL.

Reply

Leave a Comment