Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатКонференције за медијеНајновијеФудбал

Божовић и Плавшић пред Јавор

У Медија центру ФК Црвена звезда на стадиону „Рајко Митић“ одржана је конференција за медије поводом утакмице 7.кола Суперлиге Србије, Црвена звезда – Јавор.

Сви предуслови за добру утакмицу између Црвене звезде и Јавор-Матиса су ту. Очекује се највећа посета на стадиону „Рајко Митић“ ове сезоне, а и форма обе екипе обећава. Добру утакмицу очекују и у табору нашег тима.

– Јавор се не налази случајно на првом месту, и очекује нас тешка утакмица. То је искусна и добро организована екипа, која ће доћи растерећена. Увек неко изненади од условно речено слабијих екипа, колико ће моћи да издрже, то је већ друго питање јер шампионат је дугачак. Али, за сада су врло пријатно изненађење, и ја се надам да ће у недељу доћи да се надмећу и да ћемо приказати добар фудбал, и ми и они. Нама је победа велики императив. Без обзира на све, очекујемо да победимо и да изађемо на прво место – рекао је Миодраг Божовић пред новинарима.

Са шефом струке слаже се и Срђан Плавшић.

– Нису случајно на првом месту, и веома озбиљно смо се припремали за утакмицу. Добро смо тренирали, имали смо озбиљан приступ јер желимо победу, и излазак на прво место. Што се мене лично тиче, мислим да сам се добро уклопио у екипу. Сви су ме супер прихатили и осећам се као да сам дуго овде.  Сада нас очекује као неки мали дерби, они су први, ми други, желимо да победимо и заузмемо то прво место– јасан је Плавшић.

Прелазни рок се ближи крају, а у Црвеној звезди су и даље актуелна питања и долазака и одлазака играча.

– Покушаћемо да доведемо још пар играча који могу да помогну екипи. Моја жеља је Сикимић, и покушаћемо да се договоримо са Вождовцем. И Срнић је , такође, моја жеља. Већ два месеца о њему пручамо, и исто тако се надам да ћемо успети да га доведемо. Са њима двојицом, вероватно би био затворен прелазни рок, јер у суштини више нема ни времена. Морам да поновим, за нас ће највеће појачање бити опоравак Луковића, и надам се да ће већ у овој утакимици моћи да заигра макар двадесетак минута – рекао је Божовић, и објаснио да ће незадовољних играча увек бити, без обзира на ширину играчког кадра.

– Незадовољних увек има, верујем да их има и сада. Мислим да ћемо са још два играча и Луковићем, имати сасвим солидну екипу. А онда, и јануару, вероватно ћемо опет морати да селектирамо екипу. Селекција једне екипе се не врши тако брзо, за пар месеци. Ако Звезда жели да направи тим који ће бити моћан и који ће моћи да освоји прво место и да покуша да уђе у Лигу Шампиона, мораће и додатну селекцију да направи – најавио је Звездин тренер.

Новинаре је занимало и да ли је тачно да екипе које тренира Гроф нешто касније улазе у форму.

– Видите и сами, играчи који су квалтетни се одмах уклопе у састав. Они који нису, њима је тешко да се уклопе. Плавшића је публика одмах прихватила и сам се уклопио, као и Доналд, као и Ибањез. Што се тиче мојих екипа, нема правила. Све екипе су имале константну форму. Дешавало се да се теже почиње, али имао сам и случај са Амкаром када смо у првих пет кола направили пет победа. Исто тако и када сам их по други пут преузео, скоро су успали из лиге, а онда смо направили пет победа. Највећи проблем што играчи нису навикли на начин рада. Обично су екипе које сам преузимао много трчале без лопте. Тренинзи са лоптом су незгодни јер одузимају много више снаге него обично трчање – рекао је Миодраг Божовић.

Карте за утакмицу Црвена звезда – Јавор-Матис увелико се налазе у продаји, а уочи почетка ове утакмице, у Фан зони испред западне трибине стадиона гост ће бити Луис Ибањез, који ће се сликати са свим посетиоцима.

 

Повезане вести

4 comments

josif авг 21, 2015 at 20:17

Rajkovic-Petkovic,Pavicevic,Jovanovic,Cvetkovic-Donald,Grujic,Katai-Vered,Plavsic,Vijera

Reply
dusan авг 21, 2015 at 20:31

ni slucajno 4-3-3. rajkovic – petkovic, rendulic, jovanovic, lukovic – donald, grujic, ristic, katai-vieira, jovic

Reply
gagi авг 22, 2015 at 09:13

A Plavsic da zaleva cvece u klupskim prostorijama???? Daj bre …..

Reply
DEX-66 авг 21, 2015 at 16:55

gazi sve redom..hocu u nedelju posle javora da vidim moju zvrzdu na prvom mestu i da ostane tako do kraja…VOLIM TE ZVEZDO ZIVOTE MOJ

Reply

Leave a Comment