Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаНајновијеФудбал

Виеира: Све голове посвећујем покојној супрузи Едини

Изненада се појавио као опција на трансфер листи Грофа Божовића, а позив стручњака са којим је сарађивао у Русији, радо је прихватио.

Одмах је купио срца навијача великом жељом за победом и пожртвованошћу на терену, а од њега се у будућности тек очекују и голови и асистенције. У интервјуу за Спортски Журнал, Уго Виеира прича о томе како се осећа у Београду, али и о својој породичној трагедији која га је задесила почетком године.

Моја животна прича је тешка. Супруга ми је преминула 24. јануара, заједно са њом пролазио сам кроз три године борбе. Све је то за мене било тешко и компликовано. Тетоважа коју имам на руци – на тренутак показује леву руку на којој су нацртана два везана прстена – због ње је. Сада је моја филозофија да треба живети за данас, јер се никада не зна шта може да буде сутра. Сваки гол који постигнем је за моју Едину Карваљо.

Када је у питању долазак у Београд, каже да упркос сличним културама и везама између Србије и Русије, има доста разлика.

Мислим да нису слични. Руси су хладнији, док се Срби понашају много пријатније. Нисам у Русији имао проблема, али они нису нарочито комуникативни, мало причају. Срби су по овоме сличнији Португалцима. Свиђа ми се Београд! Град је леп и сигуран, осећам се као код куће. Заиста ми се допада, подсећа на Порто и Лисабон. Има добре хране и људи су пријатни – са задовољством истиче Португалац.

Како је дошло до сарадње са Црвеном звездом?

Позив Црвене звезде је био лепо изненађење. Имао сам тешку годину, а то је била и врста награде. Звезда је велики клуб са квалитетним тренером, који је радио у великим руским тимовима. Навијачи Црвене звезде су сјајни, међу најбољима на свету. Људи у Португалу углавном не знају за црвено–беле.

Пресудну улогу у његовом довођењу је имао ипак тренер Божовић, тачније његова репутација коју је стекао у Русији и искреност у целој ситуацији.

Тачно је да сам добио гаранције. У Русији је било проблема са новцем, а Божовић је добар тренер и искрен човек, рекао ми је каква је ситуација у овдашњем фудбалу.

Што се првенства и српских клубова тиче, каже да полако учи све о њима.

– Лига има квалитет, све екипе са којима смо досада играли су ту показале. Можда су и мало агресивне, игра се много оштрије него у Португалу. Већ у првој утакмици сам добио јак ударац од кога се још увек опорављам. Лига, наравно, нема квалитет као шпанска, енглеска или португалска, али има доста добрих фудбалера. Поред Партизана, знам још за Нови Пазар, као и за Војводину. О осталима учим – каже Виеира.

Наравно, интервју није могао да прође и питањем о ривалству између Звезде и Партизана.

Утакмице између Црвене звезде и Партизана су веома емотивне. Сигуран сам да је то велики спектакл. Сви са којима сам у контакту ми причају о тој утакмици и зато нестрпљиво очекујем да истрчим на терен. Мислим да је то много веће ривалство него између Бенфике и Спортинга. Биће то добра утакмица, у којој ће Звезда да победи – закључио је нападач Црвене звезде.

Повезане вести

1 comment

dejo авг 23, 2015 at 13:58

Moju podrsku imas Ugo u potpunosti samo moras jos da radis na sebi moras sam da doprineses efikasnosti nase Crvene Zvezde ,manje prigovaraj sudijama ,iskreno mi je puno zao sto si tako ostako bez svoje voljene osobe ,ajde Ugo sto vise se nudi saigracima u nasoj Crvenoj Zvezdi da bi mogao da crpis energiju za nove golove

Reply

Leave a Comment