Moja Crvena Zvezda
ВажноДомаћи шампионатЗвездаши широм светаНајновијеФудбал

Ђуричковић блиста у Радничком, зашто није могао у Звезди?

Широм Србије гледамо некадашњу Звездину децу како носе игре својих клубова, а са Маракане су отерани као најгори странци. Док Ожеговић тресе мреже како год стигне у Војводини, Срнићи и Стојковић красе игру Чукаричког, момак који је тихо отишао из Љутице Богдана све више се намеће као један од најбољих играча Јелен Суперлиге.

Реч је о Петру Ђуричковићу (24, 178цм), који је прошао млађе категорије у Звезди, да би затим одиграо свега две утакмице у првом тиму пре него што је „склоњен“. Послат је у Крагујевац на каљење, потом у Ниш, да би на крају био пуштен да иде где и како хоће.

Петар се скрасио управо у Нишу, граду где је већ градио као клинац један део каријере, и израстао у топ фудбалера. Док је претходне сезоне био уврштен у 20 најбољих играча лиге, када је на 26 утакмица постигао гол, али имао и седам намештених за саиграче, ове сезоне блиста најпунијим сјајем. Према оценама извештача Журнала Ђуричковић је четврти најбољи оцењени играч лиге са просечном оценом од 7.14 на свих седам одиграних утакмица. 

sp-zvezdaПетар користи левицу, а сналази се подједнако добро на обе крилне позиције, али и као градилац игре свог тима, као плејмејкер. Велика је штета што своје умеће данас не приказује на Маракани, него ће Звезда уколико буде желела да га икада доведе, морати да се „отвори“. За своје дете. По ко зна који пут.

Повезане вести

6 comments

delija69 авг 27, 2015 at 11:15

ruzno je pljuvati po nekom i reci za njega da ne moze da se nosi sa pritiskom kada mu sansa nije pruzena i uporedjivati ga sa ostalima koji su imali sansu da se dokazu u zvezdi…uostalom, nije slucajno izabran u top 20 fudbalera superlige.

Reply
vukasin авг 26, 2015 at 15:06

zato sto zvezda ne moze da ih ceka do 24te godine da pocnu da igraju dobar fudbal.

Reply
dux авг 26, 2015 at 12:13

i Savicevic je gotovo svake pripreme bio jedan od boljih igraca,ali kad dodju zvanicni mecevi njega nema nigde..pritisak u Zvezdi je ogroman,ne moze svako da se nosi sa njim..isto vazi i za Djurickovica

Reply
kastiljo авг 25, 2015 at 16:30

ne lozite se bre na ove “blistave“…to sto kvalitetom odskace od vecine igraca radnickog ne znaci da moze da igra u zvezdi…na njegovoj poziciji imamo grujica,ristica,kataia,plavsica…svi navedeni su bolji igraci od gore pomenutog,nema tu mesta za njega,igraci koji ne ostave traga u zvezdi jednostavno ne znaju da se nose sa pritiskom igranja u velikom klubu,u tome je parker bio u pravu,ako zelis da igras u zvezdi moras da imas glavu za zvezdu…zato vecina “talenata“ koji nisu dobili sansu i ne igraju u nasem klubu,jer jednostavno puknu pod pritiskom…taj ce ti sledece godine otici u kazahstan gde ga niko nista ne pita..

Reply
otpisani101 авг 25, 2015 at 14:14

moram da priznam da mi nije jasno zasto je dex dobio tolike minuse…zaista smara tema da zvezdina deca blistaju u cukarickom,radnickom iz nisa,vojvodini itd…ja mislim da je svima jasno da se u zvezdi igra pod velikim pritiskom,da se u zvezdi svaka utakmica mora dobiti i da se titula mora osvojiti…to svaki fudbaler i svako talentovano zvezdino dete ne moze da iznese i da se izbori sa tako velikim pritiskom…lako je igrati u radnickom iz nisa gde je svaki bod veliki kao kuca i uspeh je ostati u ligi…i aca tenk je blistao u spartaku,pa u zvezdi nije vezao dve dobre utakmice…nisam siguran ni srnic ako se vrati da ce to biti onaj srnic iz cukarickog…ozegovic da poneki evro gol.pa ga protiv plzena nigde nije bilo…i nemojmo se zanositi u zvezdi mogu da igraju samo fudbaleri sa velikim srcem i velikom harizmom…bilo je kroz istoriju zvezde da su mnogo veci fudbaleri od djurickovica propali u zvezdi i ako su dosli kao reprezentativci…a i ima poput jovice nikolica i zigica,koji su dosli iz trece lige pa napravili velike karijere…dakle ili jesi i imas petlju da igras u zvezdi ili nisi i ceka te da blistas u radnickom iz nisa…to je sustina price…

Reply
DEX-66 авг 25, 2015 at 10:42

bas steta za ovog strelca..na 26 utakmica 1 gol…hahha….ovaj admin prolupao

Reply

Leave a Comment