Moja Crvena Zvezda
ВажноКлупска дешавањаКошаркаНајновије

Капитен продужио уговор, раскинути уговори са Каплановићем и Чворовићем, двојац у ФМП

Капитен Црвене звезде Телеком Лука Митровић продужио је уговор са црвено-белима. Иако је имао важећи уговор на још годину дана, Митровић је одлучио да продужи сарадњу са Звездом и у сезони 2016/2017.

Крилни-центар црвено-белих иза себе има изванредну такмичарску годину. Након што је именован за капитена са само 21 годином, прошле сезоне подигао је чак три пехара, у Купу Радивоја Кораћа, АБА лиги и Супер лиги Србије, а са Звездом је изборио и пласман у Топ 16 фазу Евролиге.

У елитном клупском такмичењу Европе имао је учинак од 8,6 поена и 5 скокова у просеку, док је у АБА лиги просечно бележио 9,9 поена и 5,9 скокова по мечу. Занимљиво је истаћи да је после Бранка Лазића, Лука Митровић други староседелац који је овог лета продужио сарадњу са црвено-белима.

Такође, тренер Црвене звезде Телеком Дејан Радоњић направио је први рез у тиму током припрема, па су Огњен Добрић и Давид Миладиновић прекомандовани у ФМП. Ђорђе Каплановић и Никола Чворовић нису прошли селекцију, са њима је споразумно раскинут уговор, као и са тројицом играча из Звездиног развојног тима ФМП-а: Браном Ђукановићем, Радославом Пековићем и Страхињом Мићовићем.

Повезане вести

1 comment

pera авг 27, 2015 at 06:22

Šteta za Kaplana jer mislim da ima sve predispozicije da igra u Zvezdi. Nešto je sputalo ovog momka prošle sezone. Ništa dokazaće se on negde drugde i vratiti u Zvezdu.

Reply

Leave a Comment